Home Sanatate si Frumusete Epilatul parului de prisos

Epilatul parului de prisos

by Tania Minovici
83 views

Corpul omenesc este acoperit de circa 5 milioane de peri din care unii sunt lungi, grosi si pigmentati si altii, ca un puf, subtiri si necolorati.

Unele persoane brunete sunt nemultumite de faptul ca parul este prea vizibil in diferite locuri, cu toate ca este perfect normal ca pe brat si pe picioare sa existe par mai abundent, iar la mustati si in jurul sanilor fire mai fine.

Daca parul de pe fata devine prea vizibil este vorba de o tulburare hormonala, consultul medicului de specialitate fiind imperios necesar.

In cazul picioarelor si bratelor se recomanda depilarea cu ceara, cu conditia ca pielea acestora sa nu prezinte niciun fel de probleme privind circulatia venoasa.

Epilatul parului de prisos

Rasul parului sau chiar folosirea de creme depilatoare nu sunt indicate caci parulcreste mai gros si mai inchis, spre deosebire de metoda bazata pe ceara care, in timp, face ca parul sa se diminueze, devenind mai fin si mai rar.

In ceea ce priveste obrazul, obiceiul de a pensa firele este total contraindicat deoarece firul creste mai gros si mai vizibil.

Pentru mustata, in cazul in care parul este mult prea jenant, se va recurge la depilarea cu ceara; se vor aplica 2 fasii pornind din mijlocul mustatii spre comisura buzelor. Se indeparteaza fasiile tragand foarte repede in sus, invers aplicarii, in sensul opus cresterii firelor de par, iar locul respectiv se apasa cu palma, durerea devenind in felul acesta mai suportabila.

Femeile care prezinta par de prisos pe barba, in fata urechii sau au o frunte prea ingusta, isi pot depila parul in acelasi mod, in ultimile doua cazuri fiind necesara tunderea prealabila a parului la circa 2 cm.

Din pacate exista femei a caror pilozitate de pe fata, mustati, barba este efectiv jenanta si daca au curajul se pot decide la o epilare electrica, singurul mijloc prin care pot indeparta parul in mod definitiv. Metoda consta in introducerea unui ac fin in foliculul pilos, acesta distrugand bulbul parului. In general sunt necesare mai multe sedinte, caci intr-o singura sedinta medicul nu poate indeparta mai mult de 50 – 60 fire de par. Fiind necesare deci mai multe sedinte, medicul va decide la ce intervale urmeaza sa se faca tratamentul saptamanal sau bilunar in functie de sensibilitatea pielii.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.