Home Sanatate si Frumusete Pantofii cu talpa ortopedica, mai mult decat un moft

Pantofii cu talpa ortopedica, mai mult decat un moft

by Tania Minovici
188 views

Din punct de vedere medical, micile probleme ale aparatului locomotor sunt considerate banalitati, dar care in ciuda naturii lor simple, provoaca un discomfort semnificativ, care creste direct proportional cu gravitatea bolii sau a afectiunii.

O pereche de pantofi cu talpa ortopedica poate reprezenta solutia multor probleme de sorginte ortopedica, cu atat mai mult cu cat acest tip de pantofi are multiple avantaje.

De regula, pantofii ortopedici sunt conceputi pentru a inlatura stresul asupra incheieturilor si a genunchilor, dar si pentru a corecta anumite deficiente anatomice. In plus, sunt folositi cu success si ajuta milioane de oameni care au suferit amputatii si scurtari, precum si afectiuni ca genu varum, platfus, talus sau care au membre inferioare spastice.

 

Solutii personalizate pentru pacienti

Atunci cand vorbim de pantofi cu talpa ortopedica, vorbim automat de solutii personalizate pentru pacienti. Cum fiecare corp e unic, la fel si modul de desfasurare al afectiunilor, e logic ca modelul si marimea pantofilor sa varieze de la persoana la persoana. In general, factorii care trebuie urmariti la achizitionarea unei astfel de perechi sunt urmatorii:

  •     Detasabilitatea brantului;
  •     Modul de inchidere, care poate fi cu siret (clasic) sau cu inchizatoare tip Velcro;
  •     Forma pantofului trebuie sa aiba forma piciorului. De exemplu, un pacient care are laba piciorului si care prezinta in partea superioara monturi in prelungirea halucelui – degetul mare de la picior, conditie denumita Hallux Valgus, va avea dificultati in a adopta un model lunguiet;
  •     Gradul de aerisire al piciorului. In functie de model, unele permit aerisirea labei piciorului, insa nu toti pantofii sunt la fel. Cei de strada sau cei adresati personalului medical sunt mai inchisi, pe cand cei pentru plimbari sau pentru zilele calduroase de primavara-vara au gauri de dimensiuni mici in partea superioara;
  •     Rigiditatea partilor laterale: cei mai multi pantofi cu talpa ortopedica sunt prin definitie mai duri, tocmai pentru ca rolul lor este de a corecta ceva, o afectiune. Tocmai de aceea, e necesar ca inainte de achizitionare clientii sa verifice rigiditatea pantofilor, pentru a vedea daca pot obtine vreun folos de pe urma lor;
  •     Inaltimea tocului sa fie astfel aleasa incat sa permita bolnavilor un mers normal, deloc fortat. Daca tocul e prea mic sau prea mare, utilizarea pantofilor ortopedici este 0;

 

O metoda eficienta de a intari muschii membrelor

Multa lume nu stie, dar cei mai multi pantofi cu talpa ortopedica pot creeaza un stres marit asupra musculaturii coapselor si feselor, tonifiindu-le. Totodata, datorita stresului asupra grupelor musculare, arderile se intensifica, motiv pentru care pantofii ajung sa fie utilizati in diete, nu doar pentru corectarea coloanei vertebrale si pentru corectarea problemelor aparatului locomotor.

In Romania, pretul porneste de la 150-200 de lei si ajung pana la sume cu cateva sute de lei mai mari, in functie de necesitati si de accesoriile preferate.

 

You may also like

Lasă un răspuns