1. Economie de energie vitala prin usurarea digestiei
Asocierea alimentelor compatibile amelioreaza si mentine sanatatea. Fiind digerate cu mai mare usurinta, e simplu de inteles ca organismul e mai putin solicitat, ca efort, iar energia economisita e dirijata in procesul de dezintoxicare a organismului, de anihilare a toxemiei interne, de origine celulara.
2. Disparitia fermentatiei si a putrefactiei
Se diminueaza, astfel, toxemia exogena (externa), de origine intestinala. Procesele de fermentatie si de putrefactie sunt vatamatoare pentru organism din cauza ca se ajunge in situatia de a nu se mai elabora nutrientii utili, ci compusi toxici. Procesele digestive sunt enzimatice, nonmicrobiene, iar fermentatiile si putrefactiile digestive nu induc decat dezordini intestinale.
3. Regenerarea organismului
Respectand cerintele compatibilitatii alimentare, organismul isi redirijeaza resursele energetice spre alte sectoare, pastrandu-se in forma cea buna spre a respinge asaltul agentilor patogeni care favorizeaza instalarea bolilor si reducerea corpului la neputinta. De indata ce apar tulburari de sanatate, sa va analizati conduita alimentara si, cu siguranta, veti descoperi ce si unde ati gresit.
Este important de stiut ca alimentele functioneaza ca furnizori de nutrienti, adica factori care intretin viata. Prin urmare, indemnul hipocratic „Alimentele sa va fie medicamente si nu medicamentele alimente!” asa trebuie inteleasa si orice deviere de la cerinta aceasta de sanatate o platim, alunecand in boala. Dietele restrictive, precum curele de fructe sau sucuri de fructe si de legume favorizeaza o insemnata economie de energie, ajuta la dezintoxicarea celulara, consolideaza starea de bine, de confort si de santate. Postul alimentar complet se compune din doar 2 l apa distilata sau ceai din plante neindulcit, zilnic.
Se desavarseste o importanta economie la nivel digestiv, ceea ce inseamna o dezintoxicare avansata, un mijloc de a scoate organismul din starea de boala.
Revenirea la alimentatia de dinainte se face treptat, spre a evita o bulversare de proportii a organismului.
4. Alegerea potrivita, ca semn de distinctie
Aceasta cunoastere va ofera libertatea de a alege alimentele in functie de cerintele reale de sanatate. De-acum cunoasteti regulile unui joc alimentar ce va priveste direct. Aplicandu-i corect regulile, dobanditi experienta, cunostere si confort, aveti armonie in alimentatie. Va veti convinge ca merita sa faceti ceva mai mult pentru sanatatea proprie.