Home Sanatate si Frumusete Efectele apei de mare asupra pielii

Efectele apei de mare asupra pielii

by Tania Minovici
273 views

Este placut sa facem baie in apa de mare, rau sau lac si dorim uneori sa o prelungim cat mai mult. Exista totusi unele deosebiri intre baia de mare si de rau sau lac, in ceea ce priveste modul cum influenteaza organismul fiecare dintre acestea.

Baia de mare exercita o actiune mai puternica, datorita climatului marin si a proprietatilor insasi ale apei de mare, care contine saruri active si oligoelemente, fortifica muschii si ajuta la imbunatatirea circulatiei sanguine, accelerand schimburile si arderile in organism.

In apropierea marii nu se intalnesc in general variatii mari de temperatura, iar razele solare, in special cele ultraviolete, dau un caracter deosebit climatului marin.

Efectele apei de mare asupra pielii, folosite in cosmetica

La malul marii respiratia se intensifica, este mai profunda, activitatea plamanilor se imbunatateste primind mai mult oxigen.

In apa marii, organismul este supus unor excitatii termice mai puternice decat in apa de rau, iar datorita miscarii valurilor, abundentei de apa, are loc un schimb continuu al straturilor de apa care vin in contact cu pielea, ceea ce intensiica excitatia termica.

Datorita volumului mare de apa presiunea asupra organismului este mai mare si acesta este supus unui masaj intens, mai ales daca inotam. Celor care nu stiu sa inoate, le sunt recomandate plimbarile de-a lungul plajei, lasandu-se udati de valurile care vin la mal.

Masajul efectuat in apa de mare calduta, dusurile cu apa de mare insotite de masaje ale coapselor si ale regiunilor dorsale, au ca efect si pierderea in greutate.

Nu acelasi lucru se petrece in apa de rau sau de lac, unde temperatura apei poate varia in cursul aceleiasi zile, ceea ce ne obliga la prudenta, de asemenea – exceptand raurile repezi – apa de rau nu exercita aceeasi actiune chimica sau termica asupra pielii.

Baile, fie ca sunt efectuate in apa de mare sau in lac, isi au rolul si actiunea lor asupra organismului, ne ofera armonia musculara prin practicarea inotului, ne ajuta la curatirea si mladierea pielii. Se recomanda insa ca dupa baia de mare sa ne spalam cu apa dulce, stergand apoi corpul cu un prosop, caci apa de mare continand saruri, dupa evaporare, acestea raman pe corp, formand un depozit care poate fi absorbit de substantele grase, avand drept consecinta o deshidratare a pielii prin absorbtia apei din tesuturi, ceea ce accelereaza procentul de imbatranire a pielii. Aceeasi indicatie este valabila si in cazul parului, care, din cauza sarurilor, se poate inaspri si decolora. De aceea, in cazul in care s-a udat va fi spalat cu apa dulce.

You may also like

Lasă un răspuns