Home FindOut Sisteme de alarma si avertizare pentru cluburi

Sisteme de alarma si avertizare pentru cluburi

by Amira Pretorian
492 views

Nu-mi doresc ca acest articol sa fie unul trist, insa incep prin a va spune ca s-a facut 1 an de la tragicul accident Colectiv. Iar subiectul nostru are cumva legatura cu ceea ce s-a intamplat acolo, caci discutam despre sistemele de alarma pe care ar trebui sa le gasim in cluburi. Care in prezent lipsesc cu desavarsire din majoritatea localurilor.

Nimeni nu-si doreste sa-si aduca aminte ce s-a intampla in respectiva noapte, insa adevarul este ca nimeni nu a fost pregatit pentru acel accident. De la angajatii clubului si pana la serviciul de ambulanta si sistemul sanitar, nimeni nu a reusit sa se ridice la nivelul care trebuie pentru a proceda corespunzator.

Asa ca dorim sa tragem un semnal de alarma si sa povestim putin despre securitatea in cluburi, cafenele, etc. Orice loc in care lumea se aduna pentru voie buna ar trebui sa ofere un nivel de siguranta cat mai ridicat. Deoarece vorbim de un grup de oameni adunati intr-o incapere, mai mica sau mai mare, in care vietile acelor oameni depind in mare parte de alti oameni platiti sa le ofere siguranta si de aparatura tehnologica din jur.

Cu siguranta ati fost in Centrul Vechi din Bucuresti la un local anume, unde multe cafenele au un subsol amenajat pentru servire. Acolo esti ca intr-un cavou deoarece este o singura intrare/iesire si sunt slabe sanse sa iti asiguri evadarea daca un accident se intampla.

cluburi2

Sistemele de alarma sunt niste gadget-uri extrem de utile in astfel de situatii. Plus ca sunt si foarte ieftine si chiar este bizar de ce nu gasim asa ceva in mai toate localurile. Siguranta parca era pe primul plan, nu profitul.

Aceste sisteme de alarma sunt responsabile pentru avertizarea locala sau de la distanta a unui incident, fie el critic sau minor. Sa dam exemplul o spargere. Hotul vine, sparge usa sau geamul, fura ce si-a propus si a plecat. Insa alarma a pornit inca de cand a spart usa sau geamul iar acesta poate nici sa nu stie. Pentru ca o alarma inteligenta poate transmite de la distanta un eventual pericol si fara sa sperie suspectul cu sunete puternice care l-ar face sa plece. Nu, desi poti oricand activa si o sirena. Insa solutia subtila iti permite sa castigi timp, iar atacatorul sa ramana in locul respectiv, in timp ce alarma deja a realizat un apel la Politie si catre tine. Pana termina de furat, Politia a si ajuns.

Insa in cazurile critice lucrurile stau altfel. O alarma este foarte bine echipata cu multiplii senzori, inclusiv de apa, fum, geam spart, etc. Ii poti monta chiar tu, oricati ai nevoie. Astfel ca in cazul unui incendiu, senzorii detecteaza fumul, transmit semnalul la centrala de alarma si aceasta activeaza tasnitoarele de apa. Din pacate nu asa s-a intampla si anul trecut, caci nu exista un astfel de sistem, foarte ieftin apropo, care ar fi putut salva vietile acelor tineri nevinovati.

Cel mai ieftin sistem de alarma costa in jur de 200-300 de lei, insa puteti miza pe unul mai bun si cu mai multi senzori daca doriti sa va protejati localul sau chiar locuinta.

You may also like

Lasă un răspuns