Home FindOut REZULTATE Concurs restaurant Haveli | 1-10 iunie

REZULTATE Concurs restaurant Haveli | 1-10 iunie

by Amira Pretorian
701 views

CASTIGATOAREA Concursului Haveli | 1-10 iunie este Irina Panaitescu

<<Mancarea indiana este un mix de arome si senzatii orgasmice pt papilele mele gustative. Amestecul ciudat si dubios de placut intre dulce si picant, acru si sarat, cald si rece este o imbiere pentru simturi. Acest mix intre oriental si occidental, austeritate si opulenta reprezinta ineditul bucatariei indiene. Condimentele indiene si mai ales, amestecurile de condimente sunt imposibil de copiat. Acasa nu poti gati mancare indiana, ritualul gatiirii dintr-un restaurant indian nu se poate reproduce.Mancarea indiana e ca un „slumdog” al gastronomiei, sarac , dar norocos, transpirat, dar imbracat intr-un sal stralucitor. De altfel intreaga cultura e atat de bine reprezentata incat fiecare imbucatura este ca o calatorie aglomerata cu trenul in India; nu stii niciodata ce te asteapta la urmatoarea statie. Pana si kitchul este gastronimc tradus, insa nu strica din farmec, ii aduce un plus de „savoare populara”, familala.

Mancarea indiana este stropul de exotic pe care nimeni nu ar trebui sa si-k refuze, macar din cand in cand…ea poate transforma un anorexic intr-un gurmand.

Irina Panaitescu>>

In cazul in care castigatorul nu va revendica premiul in termen de 24 ore (pana pe 12 iunie orele 13:00), printr-un e-mail trimis la concurs@goingout.ro (de pe adresa cu care a participat la concurs), se va alege alt castigator.

«Ce semnificatie are pentru tine bucataria indiana?»

Trimite raspunsul tau la concurs@goingout.ro, pana pe 10 iunie, si poti deveni castigatorul unui voucher cu valoare de 150 lei, pentru o masa la Restaurant Haveli.

Jurizarea se va face pe 11 iunie, iar castigatorul va fi afisat pe site.

Voucherul este nominal si netransmisibil.

Castigatorul va fi desemnat prin jurizare (reprezentant Haveli si Goingout), si anuntat pe site, pe 11 iunie. In cazul in care castigatorul nu va revendica premiul in termen de 24 ore, printr-un e-mail trimis la concurs@goingout.ro (de pe adresa cu care a participat la concurs), se va alege alt castigator.

Nu uita sa ne trimiti si datele tale de contact: nume si adresa de e-mail (in cazul in care folosesti o adresa yahoo, e posibil ca mesajul prin care iti vom trimite voucher-ul, sa ajunga in folderul spam, asa ca trece concurs@goingout.ro in address book).Castigatoarea concursului GoingOut  „Castiga o masa la restaurantul Haveli”, pentru perioada 29 aprilie-9 mai, a fost desemnata Cioclov Roxana.

 

You may also like

3 comments

hizanu florin 10/06/2009 - 19:58

De obicei prin natura serviciului pe care il prestez , intrind in contact cu unele persoane mai aprte , unele chiar mi’au povestit caci mancarea indiana difera de restul lumii nu numai prin gust, dar si prin metodele de gatit. Reflecta un mix perfect intre diverse culturi si ere. Ca si cultura indiana, bucataria Indiei a fost influentata de diverse civilizatii ce si-au adus contributia la dezvoltarea ei pana la forma prezenta.

Mancarurile din India sunt cunoscute ca fiind condimentate. De la nord la sud, in intreaga tara aromele si ierburile sunt folosite cu generozitate in mancare. Dar nu trebuie sa uitam ca fiecare condiment din bucataria indiana are si valente nutritive, dar si proprietati medicinale.

Mancarurile curry indiene sunt celebre pentru varietatea, condimentele, aromele de orez, culorile minunate si gustul lor delicios. Curry se refera la toate felurile cu sos, asemanatoare cu o supa groasa. De obicei, au o urma de gust acru si in cazuri rare un usor gust dulceag. Fiecare parte a tarii are o metoda diferita de-a prepara acelasi fel de mancare, insa cu alte ingrediente. Atat bucataria vegetariana cat si cea non-vegetariana se remarca prin varietate.

Reply
Doina Butman 10/06/2009 - 12:05

India este o tara in care diversitatea culturala, religioasa si culinara fac front comun si se intrepatrund, uneori, pana la cele mai mici detalii. Este extrem de interesant sa incerci sa « scotocesti » in universul sau culinar, gasind preparate si condimente, ce pot fi integrate in dieta noastra, ale caror ingrediente sunt „inofensive” in contact cu greutatea noastra specifica.
Sincera sa fiu, pot spune ca sunt o « ignoranta » in domeniul culinar indian. Nu am avut ocazia sa degust nici un fel de preparat al acestei bucatarii. Am mai auzit, pe ici pe colo, cate ceva, cum ca mancarea este destul de picanta, ca imbina foarte mult fructele cu puiul, ca painea specifica este foarte gustoasa, lucruri, care m-au determinat, sa particip la concursul de fata, si cine stie, poate, voi avea oportunitatea de a ma « delecta » cu bucate…rare, in ambianta restaurantului Haveli.
Bucataria indiana este, in ansamblu, una destul de simpla, avand retete cu ingrediente elementare, bazate pe principii stravechi si, evident pe medicina traditionala naturista. Intotdeauna, la indieni se va regasi, pe langa o mancare mai grasa, care ar putea provoca reactii neplacute organismului, un preparat sau o bautura pe baza de lamaie sau de otet, menite sa taie din satietatea si din „greutatea” respectivului preparat.
Grasimile utilizate in regiunile indiene sunt variate, de la ulei de mustar, ulei de arahide pana la vestitul unt clarifiat (din lapte de vaca), denumit „ghee” si utilizat in mai toate preparatele.
Din documentatia pe care mi-am alcatuit-o asupra subiectului, reiese ca, o mare parte a preparatelor indiene se prepara, adaugandu-se in compozitie lapte sau iaurt. Acestea sunt nelipsite din multe mancaruri, de la curry si pui, pana la salate si orez
Fructele reprezinta ingrediente de baza in bucatele indiene, si, aici, nu ma refer la prepararea deserturilor, ci la mancarurile de baza, combinatia de fructe si carne fiind extrem de utilizata in bucataria indiana si susceptibila de a oferi un iz de exotism desavarsit. Fructele cel mai des utilizate sunt: mango, ananas, portocale, curmale, guave, pepene, struguri sau rodii.
Legumele sunt de nelipsit din meniul indian si constituie baza pentru mancarurile lor, mai ales ca majoritatea populatiei este vegetariana. Preparatele vegetariene sunt bogate in fibre nutritive si extrem de sanatoase.
Indienii folosesc cate un pic din toate tipurile de alimente si le imbina prin diverse mijloace si procedee, adaugand un strop de pricepere si un „varf „de mirodenii, care „fac diferenta”. Ca si in cazul altor popoare si culturi, in India, intalnim o pleiada de condimente diversificate si parfumate, pe care indigenii le folosesc pentru a „personaliza” fiecare preparat in parte
Bucataria indiana este una dintre cele mai aromate din lume. Pe langa condimente deja consacrate, cum ar fi piper, ghimbir, nucsoara, scortisoara, chimen sau menta, indienii folosesc si mirodenii mai putin cunoscute si utilizate de noi, europenii (sub forma de pasta, condimentul respectiv si ulei, sau chili….utilizat cu generozitate).

Reply
anca 06/06/2009 - 21:35

niciodata nu-i tarziu sa experimentezi in privinta gustului,sunt multe vipuri care au devenit sustinatoarele unei bucatarii orientale;s-ar explica prin aroma condimentelor si gustul picant, sau mancaruri nemaiauzite la noi..exista o bucatarie indiana care ne ramane straina, pentru ca romanii nu au calatorit atat de mult incate sa ajunga sa o consume ca niste cunoscatori.

Reply

Lasă un răspuns