N-as zice ca dezaprob initiativa de a aduce in Romania conceptul de „bucatarie-cultura”, mai ales ca evenimentul este deja la cea de-a treia editie, va sa zica oamenii sunt perseverenti. Dar pentru ca am aruncat o privire pe desfasuratorul competitiei, nu pot fi de acord cu circul si aspectul speculativ al organizarii, prea romanesc si mult prea comercial.
Din punctul meu de vedere, „campionatul national de mancat mititei”, „meniul crizei” si „tortul europei” nu numai ca nu servesc scopul campionatului, dar vor provoca o degringolada greu de suportat.
Campionatul international de gatit in aer liber se desfasoara pe parcursul a trei zile, in perioada 8-10 mai 2009, in Parcul Izvor din Bucuresti si se adreseaza atat bucatarilor profesionisti, cat si amatorilor dornici sa-si etaleze talentele gastronomice.
Acestea sunt cateva competitii din cadrul programului:
– competiţia de produse culinare reci (aperitive, dulciuri, creatie, meniu alternativ);
– competitia de gatit in aer liber (ceaun, plita, gratar, creatie);
– competitia de alimente conservate natural „Gospodina de Aur”;
– competitia de retete pentru unitati cu specific pescaresc „Pestisorul de Aur”,
iar desfasuratorul complet il puteti gasi pe site-ul evenimentului.