Home TimeOut Buzunarul cu paine

Buzunarul cu paine

by Adina Rabourdain
393 views

buzunarul_cu_paine_afisTeatrul Metropolis va prezinta Buzunarul cu paine, o piesa apartinand lui Matei Visniec, a carei morala atinge partea invizibila a lasitatii noastre, atat de caracteristica firii umane. Tocmai din cauza filozofarii excesive pe tema virtutilor si frumusetii actiunii, personajele raman paralizate exact atunci cand ar trebui sa actioneze, amintind tuturor acelora care au uitat sa traiasca ce este cu adevarat important.

„O sala plina, oameni emotionati pana la lacrimi, un sentiment de nostalgie la spectatorii romani. Pentru mine, „Buzunarul” este o bijuterie, un obiect slefuit cu tandrete si enorm talent, pana la stralucire, ceea ce il face sa straluceasca atat in romana, cat si in franceza. Constat cu bucurie ca un text scris cu peste 25 de ani in urma si-a pastrat, datorita Oanei Pellea si lui Mihai Gruia Sandu, o prospetime uluitoare, ramanand o piesa de actualitate, in ciuda trecerii anilor” (Matei Visniec).

De ce Buzunarul? Un text inteligent.Vorbeste despre noi.Asa cum suntem. Cinici si superficiali. Inteligenti si penibili.Generosi si lasi. Noi cu toate cele ale noastre. Bune si rele. Intr-o lume inghetata in vorbe. Nemiscata. O lume caraghioasa si trista in acelasi timp. Un text emotionant. Visniec undeva intre Caragiale si Beckett. Si ce atatea cuvinte!… De ce Buzunarul? Pentru ca imi face pur si simplu mare placere sa exist in aceasta piesa.” – Oana Pellea.

Spectacolul este programat la Teatrul Metropolis vineri, 8 mai 2009, orele 19.00 si sambata, 9 mai 2009, orele 20.00.

Adresa: Str. Mihai Eminescu, nr.89

Telefon: 021.210.51.08 ;

0728.138.265

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.