Home FindOut Buna desfasurare a unui service auto

Buna desfasurare a unui service auto

by Marbelle
535 views

Va prezentam factorii necesari pentru buna desfasurare a unui service auto. Acest articol este dedicat atat detinatorilor de service-uri auto cat si detinatorilor de autovehicule.

Un service auto trebuie sa dispuna de aparaturi pentru diagnoza care sa poata fi folosite asupra oricarei marci de masina. Dotarea trebuie sa fie una de top si sa aiba capacitatea de a oferi cea mai buna diagnosticare si interventie in ceea ce priveste partea electrica a masinilor. Trebuie sa tinem cont de faptul ca in masinile moderne ale secolului 21 exista deseori zeci de microcalculatoare, uneori chiar mai multe (peste 100).

Este necesar ca toate elementele controlate de microcalculator precum comanda vocala, motorul, senzorii pentru ploaie, climatizarea, ABS-ul, airbag-urile si asa mai departe sa poata fi diagnosticate, reglate sau readaptate. De asemenea, serviciul de reprogramare, resetare, activare sau dezactivare a controlului presiunii pneurilor, sau resetarea calculatorului ce controleaza airbag-urile, etc. trebuie sa fie prezent negresit.

Regenerarea filtrelor de particule a sistemului de esapament la motoarele noi de tip diesel trebuie executata periodic, in caz contrar pot aparea costuri suplimentare enorme.

Daca injectoarele trebuiesc schimbate, este necesara reprogramarea calculatorului prin implementarea parametrilor noilor injectoare.

Un service auto ce se respecta trebuie sa ofere clientilor servicii de efectuare a inspectiei tehnice periodice a autovehiculului sau a motocicletei din dotare, iar marca sau modelul nu trebuie sa reprezinte o problema. Indiferent de locatia lui, fie ca e un service auto Cluj(orasul cu cele mai multe service-uri, peste 200, ex: Servicelist), sau unul din provincie, trebuie avute in vedere aceleasi lucruri. Echipamentele necesare efectuarii acestei inspectii trebuie sa fie de ultima generatie iar serviciile sa fie oferite la preturi accesibile. Pentru efectuarea ITP-ului, posesorii masinilor sau a motocicletelor trebuie sa prezinte urmatoarele documente:

1. Cartea de identitate a autovehiculului. In cazurile in care autovehiculele sunt luate in leasing sau sunt luate pe firma, este permisa o copie a cartii de identitate care trebuie sa aiba obligatoriu stampila in original.

2. Certificatul de inmatriculare al autovehiculului.

3. Buletinul sau Cartea de Identitate a utilizatorului.

4. Asigurarea obligatorie care sa fie valabila la data efectuarii inspectiei.

Clientii trebuie sa aiba la dispozitie o gama larga de piese de schimb originale insotite de garantie, piese de schimb second hand, cat si accesorii de toate tipurile pentru a putea decide ce piese vor folosi pentru echiparea autovehiculelor. Pentru a evita posibilele nelamuriri, este bine ca service-ul auto sa aiba personal experimentat in domeniul vanzarilor pieselor si accesoriilor auto.

Un sistem de preluare si predare a masinilor la domiciliul clientilor reprezinta un punct forte, intrucat multe persoane nu dispun de timpul necesar pentru a se prezenta personal cu masina in service.

Iata-ne ajunsi si in zona de curatare si igienizare a masinilor. Se recomanda ca spalarea si curatarea interiorului masinilor sa fie facute doar cu ajutorul unor produse ecologice de calitate superioara.

service auto

Serviciile de vopsitorie si tinichigerie trebuie sa fie rapide si de calitate. Personalul specializat trebuie sa presteze aceste servicii folosind metode tehnice moderne si eficiente.

Programarea clientilor este foarte importanta si trebuie realizata in cel mai scurt timp posibil. Perioada stationarii masinii in service trebuie sa fie scurta, insa calitatea serviciilor trebuie sa se ridice la standarde europene.

You may also like

Lasă un răspuns