Home FindOut Un curs contabil iti poate deschide o usile spre o noua cariera!

Un curs contabil iti poate deschide o usile spre o noua cariera!

by Loredana Santimbrean
410 views

Cariera este foarte importanta in vietile noastre si ar trebui intotdeauna sa aspiram sa ajungem mai sus de cat suntem. De multe ori ne trezim ca dupa ce am absolvit o facultate nu prea avem ce sa facem cu ea si ca domeniul nostru numai este de interes pe piata muncii si trebuie sa ne reprofilam. Nicio problema! Sunt o multime de firme specializate care ofera cursuri de specializare precum https://www.cursuriautorizate.eu/curs-contabil, pompier, ingrijitor batrani, responsabil de mediu, etc. Cursuriautorizate.eu ofera celor interesati informatii complete despre cursurile lor de specialitate, iar in aceasta perioada de restrictii este momentul oportun de a efectua cursuri de specialitate sau de calificare folosind platforma online!

De ce un curs de contabil?
Contabilii au fost si vor fi dintotdeauna la mare cautare, deoarece ei tin evidenta incasarilor intr-o firma indiferent de marimea acesteia. Contabili pot lucra cu lejeritate din orice locatie, chiar si de acasa. In plus, pentru a practica meseria de contabil nu este necesar sa fi angajatul unei firme, ci poti avea propriul PFA.
Pe langa studiile de specialitate, un bun contabil are nevoie si de anumite aptitudini specifice, care il vor ajuta enorm pe parcursul activitatii sale si multumita carora va reusi sa exceleze in aceasta profesie, avansand rapid in functie. Printre acestea se numara:
-Rabdare;
-Viteza de reactie;
-Organizare;
-Responsabilitate;
-Comunicare;
-Atentie sporita la detalii;
-Spirit de observatie;
-Seriozitate.

De asemenea, meseria de contabil te poate aduce in situatia in care sa-ti doresti sa lucrezi cu mai multi clienti. In acest caz, este important sa te poti concentra pe fiecare dintre acestia, sa intelegi industria in care activeaza si sa decizi ce reguli contabile ar putea fi potrivite pentru afacerea lor.
Pentru ca lucreaza foarte des cu date confidentiale, un contabil trebuie sa fie un adevarat profesionist si sa nu divulge informatiile la care are acces. Un contabil in care se poate avea incredere este un contabil bun, a carui reputatie va avea doar de castigat.

Despre contabilitate se spune ca este jumatate stiinta exacta, jumatate arta, iar dovada a acestui fapt este chiar fisa postului. Desi, cel mai probabil, primul tau job de contabil nu va presupune efectuarea tuturor acestor activitati, un adevarat profesionist trebuie sa duca la indeplinire urmatoarele sarcini:
-Opereaza incasarile si platile in numerar, in conformitate cu registrul de casa;
-Inregistreaza facturile de prestatii ale furnizorilor interni;
-Analizeaza deconturile si opereaza avansurile din trezorerie;
-Intocmeste rapoarte financiar-contabile si verifica acuratetea acestora;
-Inregistreaza toate intrarile de marfa in baza facturilor interne, facturilor externe NIR si DVI primite de la magazie;
-Verifica, in fiecare zi, soldurile din casa, banca, dar si avansurile in lei din trezorerie;
-Respecta reglementarile interne, dar si procedurile de lucru ale postului sau.
Contabilitatea este o meserie frumoasa si banoasa, iar un curs de contabil oferit de cursuriautorizate.eu este investitia ideala pe termen lung in cariera si meserie. Pentru a putea beneficia de acest curs candidatii vor avea nevoie de urmatoarele acte:
-Carte de identitate;
-Certificat de nastere;
-Certificat de casatorie/decizie de divort (daca este cazul);
-Diploma de studii – studii liceale .
Cursurile de calificare sunt importante pentru dezvoltarea personala si pentru perfectionarea profesionala. Cursurile de perfectionare intr-o societate sunt absolut necesare datorita nivelului de competitie, care este in continua crestere. Este foarte important sa fim pregatiti noilor provocari si sa facem fata cerintelor dificile impuse de angajatori.
Formarea profesionala este reglementata prin Codul Muncii ca o forma de educatie continua pentru angajati, in completarea sistemului formal de invatamant. Orice program de formare profesionala are scopul de a creste nivelul de competenta profesionala, iar acest lucru se obtine prin diferite cursuri de pregatire.
Cursurile de formare profesionala nu sunt altceva decat procese care prelungesc sau inlocuiesc educatia initiala. Datorita acestora persoanele adulte isi dezvolta aptitudinile, isi imbunatatesc cunostintele, isi amelioreaza sau isi innoiesc calificarea tehnica sau profesionala, participa la dezvoltarea socio-economica si culturala.
Daca participi constant la cursuri de formare profesionala, ai parte de avantaje cum ar fi:
– noi oportunitati de dezvoltare profesionala
– te specializezi sau perfectionezi in domeniul care te intereseaza
– o sansa in plus la angajare
– descoperi domenii noi de activitate
– iti completezi educatia de baza prin educatie recurenta sau compensatorie
– o mai mare adaptabilitate la cerintele tot mai dinamice din campul muncii
In ziua de astazi mai mult decat niciodata cursurile profesionale de formare sunt esentiale, deoarece lucrurile se schimba in permanenta si orice angajat si angajator are nevoie de un upgrade. Imbunatatile pe plan profesional nu fac decat sa creasca nivelul si calitatea muncii intr-o directie pozitiva. Nu este de mirare ca anual sute de contabili si inspectori aleg sa efectueze cursuri de calificare, deoarece multi au nevoie de a intelege noile notiuni si idei din spatele meseriei. Un curs contabil este probabil unul din cursurile cele mai apreciate in Romania, deoarece permite candidatului sa isi desfasoare activitatea profesionala chiar si din propria locuinta. In plus, ritmul alert in care companiile multinationale aleg Romania ca destinatie pentru investitii de viitor, fac ca postul de contabil sa fie unul foarte atractiv din punct de vedere profesional deoarece promite salarii mari, stabilitate si respect profesional. Cursuriautorizate.eu este locul ideal unde poti sa te recalifici la orice varsta indiferent de experientele profesionale din trecut. Oricine merita a doua sansa la alegerea unei profesii cu care sa rezoneze si sa aduca profit maxim. Acum este momentul cel mai oportun sa devii cine doresti cu adevarat!

You may also like