Home EatOut Trattoria „Perche no!”

Trattoria „Perche no!”

by Maria Alexandrescu
619 views

Update 9 septembrie 2011:

Lucrurile s-au schimbat considerabil la Trattoria Perche no! Incepand cu personalul, cu detaliile asupra decorului, si cu bucatarul. 🙂
Mancarea este buna, nu fascineaza, dar ai de unde alege si vegetarian, meniul a fost imbunatatit simtitor.

italian-food

Eram astazi la un service auto pe Basarabia si-am intrat la „Perche no!” pret de o cafea.
Trattoria Perche no! functioneaza in incinta fostului restaurant Cerbul Carpatin, care s-a inchis cu ceva luni in urma. Interiorul e repartizat la fel, cu exceptia faptului ca, o parte din salon a fost preluat de o bucatarie deschisa printr-un geam, in dreptul careia sunt plasate si preluate comenzile la modul ” tura a doua pentru masa 13″ 🙂 Localul a fost redecorat in mare parte ( barul e acelasi, doar reconditionat) cu destul de mult bun gust, decoratiuni interesante si culori placute. Are specific italian, dupa cum si denumirea v-o spune, insa „meniul zilei” este romanesc.

Cateva amanunte mi-au lasat impresia ca restaurantul Perche no!este patronat de un incepator in domeniu, care experimenteaza. Daca va reusi sa si invete din greseli, in alte cateva luni poate deveni un local interesant, deocamdata personalul pare fastacit in fata clientilor, parca-s luati prin surprindere.  N-am sesizat atentie pentru detaliu, scrumierele sunt schimbate neprofesionist, uleiul de masline si otetul balsamic se afla pe masa in recipientele originale, fetele ridica farfuriile si paharele de pe mese cu degetul in ele. N-au nicio legatura cu meseria asta, clar, insa sunt destul de amabile.

Bucataria fiind deschisa, am putut observa cum cineva a scapat pe jos un ardei si s-a apucat sa-l toace fara sa-l mai spele. Poate ar trebui sa se antreneze intr-un „reality show” anterior angajarii.

Am ascultat muzica italiana, veche, placuta, si-am baut o cafea Bristot foarte buna, pe care nu cred c-am mai gasit-o pana acum in vreun local romanesc. Au foarte, foarte multe sortimente de vin, insa preparatele culinare sunt doar cateva, incap pe doua pagini, dar am impresia ca se vor inmulti.

Preturile mi s-au parut mari, pentru zona si pentru un restaurant care-si formeaza clientela, dar nu sunt exagerate, presupun ca se incearca, in felul acesta, o oarecare selectie a clientilor, care erau astazi in trattoria Perche no!–  cetateni straini, in mare parte.

Trattoria Perche no!

Adresa: Bd. Basarabia, nr. 76c (vis-a-vis de stadionul Flamaropol)

Telefon:  0314255928.

You may also like

9 comments

florina 30/12/2011 - 21:05

Super tare restaurantul veniti si va veti convinge .

Reply
EasyGoing 03/06/2009 - 07:37

Merci, Kawasaki, am notat. E o vorba, cu imparatia cerurilor. 😆
Tocmai ce scrisesem intr-un comentariu, ca asta se vrea un website elitist… Nah, motociclete! 😆

Reply
Kawaii 02/06/2009 - 20:50

Este ”trattorie”, tractorie o fi la tine in sat , mai easygoing. Mai bine ai mai iesi in oras ca sa inveti cate ceva !

Reply
EasyGoing 27/05/2009 - 16:11

tibi, am impresia ca esti un italian „obijnuit”. 😆
Comentand pozitiv, nu faci niciun serviciu restaurantului respectiv. Multi ar putea gandi: La asa clientela, asa „tractorie”.

Reply
tibi 26/05/2009 - 11:18

localul este super tare…..nu prea e lumea obijnuita cu restaurante adevarate nu comerciale….sa se duca la trattoria il calcio sa vada cat de „italienesc” o sa se simta…..:)))….amatorii sa lase cometarile acasa daca nu stiu despre ce vorbesc….ve pup.

Reply
EasyGoing 05/04/2009 - 09:53

In materie de igiena, ar cam exista niste reguli. Local familial nu cred c-ar trebui sa presupuna alimente sau manute nespalate. Iar faptul ca in alte restaurante nu e bucataria deschisa, nu le face automat „vinovate”.
In tot trebuie sa existe o limita a bunului simt, pe care o traseaza patronii si pe care n-o respecta, in general, angajatii. 😆
Mi-e peste mana trattoria asta de pe Basarabia, dar la cea de pe Eminescu am sa incerc. Despre Roma… cred ca si-a schimbat cam rapid specificul (cu aceiasi patroni, dupa stiinta mea), pentru a putea fi autentica.

P.S. Italia are o mare cultura in spate, dar exponentii poporului italian, ce pot fi „vizionati” pe strazile si prin localurile bucurestene, numai model de persoane civilizate nu sunt. Sa nu confundam marfa cu ambalajul. 🙂

Reply
cristian 03/04/2009 - 15:19

buon giorno ! sunt un model de civilizatie italienii ! nu imi dau seama cum de nu ati remarcat acest lucru pana acum….. nu doresc sa fiu indiscret , dar ce varsta aveti dvs? va intreb pentru a putea intelege cum faceti dvs referire la civilizatia unui popor…. dar, ma rog, acest lucru probabil va priveste direct si personal. cat despre restaurante, standardul este impus de catre consumator, care este ultima dar cea mai importanta veriga din lantul productie-consum, daca va pricepeti putin la marketing. nu exista nici o standardizare impusa pentru bunul mers al unei locatii cu desfacere publica, decat aceea care ti-o impune involuntar consumatorul. iar italienii care vin poate chiar se simt ca la ei acasa, v-ati gandit cumva la acest aspect? ar putea foarte bine sa mearga in centru unde pot fi vazuti si unde pot consuma alaturi de celebre personaje bucurestene! mie personal aceasta trattorie imi imprima extrem de multa bunavointa din partea personalului, un bun gust normal, neiesit din tipare, la varsta mea am umblat extrem de mult in occident si pot spune ca acest tip de restaurant este cel mai eficient din toate punctele de vedere. trattoria este un tip de local familial. meniul despre care faceti referire dvs este ok, pt ca aceste localuri, in Italia , merg pe ” asta este ce iti prezint ca baza, dar spune-mi ce combinatii doresti” – este nevoie de dialog intre consumator si lucrator….. deci puteti solicita orice chestiune (italieneasca) care va trece prin cap!!! nu va pripiti sa judecati doar prin prisma unei cafele…. si apropos, in cate localuri din bucuresti ati vazut bucataria deschisa? macar aici ati vazut un ardei cazut pe jos , apoi folosit… in alte parti , dincolo de pereti aveti poate alte surprize pe care papilele gustative le apreciaza ca fiind extraordinare. ca si consumator de bucatarie italieneasca, va mai recomand, cu permisiunea dvs, trattoria Roma ( benzinaria Eminescu), sau Roma la Dorobanti. bucatarie exceptionala, si veti vedea diferenta dintre cele 2 localuri – unul este trattorie iar celalalt deja restaurant. si daca aveti posibilitatea, mergeti in italia in trattorii nu pentru turisti, unde merg adevaratii consumatori , si veti vedea atunci ca imi veti da dreptate. oricum, va felicit pentru aceasta initiativa de a prezenta orice este nou in Bucuresti, si va doresc Sarbatori Pascale minunate alaturi de cei dragi ( dar nu petrecute in cluburi sau discoteci asa cum ii sta bine romanului….).

Reply
Maria 03/04/2009 - 14:48

Am retinut punctul dvs de vedere, aveti mare dreptate cand precizati ca cetatenii straini erau italieni.
In ceea ce-l priveste pe patron, cu mentiunea ca nu este incepator, i-ati anulat singura scuza. E vorba de standarde, nu de fitze, iar italienii nu-mi par tocmai un model de civilizatie si bune maniere.
Va multumesc pentru comentariu.

Reply
cristian 02/04/2009 - 21:22

imi pare rau pt experienta neplacuta a drei care a scris articolul despre trattoria perche no ! insa daca stie cumva restaurantul gallo nero, tot personalul este de acolo ! deci are extrem de multa experienta ! cat despre patron , nu este incpator, este vechi in meserie, a avut ani de zile restaurant italienesc afara, si in bucuresti a pus pe picioare ani buni gallo nero…. a plecat de acolo din cauza manelelor care ocupau treptat muzica de clitate ( asa e cand sunt mai multi patroni ) . ii adresez o intrebare drei: ati fost vreodata intr-o trattorie tipic italieneasca, asta insemnand in Italia, nu in localuri turistice, ci pur italienesti? perche no ! efectiv impune acel stil tipic, de aceea erau si sunt in continuare multi straini : daca ati observat italieni in speta! romanul are o problema foarte mare : este prea inchistat in fitze ! restaurantele exista de foarte mult timp in lume! nu s-au inventat ieri, si daca observati, suntem singurii clienti din lume vesnic nemultumiti, care gasim nod in papura imediat, si care , pe deasupra , cunoastem toate tainele bucatariei internationale!!!!!!! pofta buna , oameni buni, si fiti normali in toate !!!!

Reply

Lasă un răspuns