Home TimeOut Tehnici de RELAXARE si MEDITATIE ANTI-STRES

Tehnici de RELAXARE si MEDITATIE ANTI-STRES

by Amira Pretorian
549 views

Workshop cu Tehnici de Relaxare si Meditatie Anti-Stres

6 si 7 aprilie 2013, orele 11-14, la Centrul de Psihologie, Bd. Magheru nr. 7, Bucuresti.

Atunci cand esti stresat nu mai poti fi la fel de eficient si nu mai ai aceeasi putere de concentrare, buna dispozitie si flexibilitate. Apar stari de iritabilitate crescuta, nemultumire, ingrijorare, agitatie si instabilitate. In astfel de momente ai nevoie sa te relaxezi in mod profund. Dar o astfel de relaxare nu vine navigand pe internet, stand de vorba cu colegii (ascultand problemele, nemultumirile lor) – desi asa ar putea parea la prima vedere.

Relaxarea profunda se invata. Astfel poti obtine rezultatele de care ai nevoie. Depinde de tine sa-ti oferi mici pauze binemeritate si sa iti imbunatatesti performantele. De altfel, beneficiile relaxarii si meditatiei depasesc cu mult astfel de asteptari.

Relaxare si meditatie

Prin relaxare invatam sa traim, treptat, stari de bine, liniste interioara, calm, pace, destindere, confort psihic, odihna profunda. Tehnicile sunt simple, dar cu efecte surprinzatoare.

Se invata rapid si cu minimum de efort. Unele pot fi folosite acasa, altele au aplicabilitate mai rapida – la birou, de exemplu, sau oriunde simti nevoia sa te relaxezi, odihnesti, sa iti induci o stare de calm si de bine.

Poti descoperi resurse interioare nebanuite, care-ti pot imbunatati si mentine sanatatea si, de asemenea, pot contribui la auto-perfectionare fizica si psihica. Folosind sugestii pozitive, in functie de ceea ce doresti sa obtii ca efect, poti contribui major la dezvoltarea ta personala.

Cum ne afecteaza stresul ?

Slabeste sistemul imunitar, poate conduce la anxietate, insomnie, depresie, furie, ingrijorare, vinovatie, agitatie, agresivitate, gandire catastrofica, idei de incapacitate etc.

In anumite situatii, poate avea un rol important in astm, hipertensiune arteriala, ulcerele gastroduodeale, boli ale tiroidei, rectocolita hemoragica, poliartrita reumatoida.

Cum facem fata stresului?

Exista mai multe modalitati. Foarte eficiente sunt relaxarea si meditatia. In afara de efectele remarcabile in combaterea stresului, aceste tehnici:

combat insomnia, depresia, cancerul, infertilitatea
incetinesc procesul de imbatranire
imbunatatesc puterea de concentrare, atentia
scad tensiunea arteriala si mentala
reduc anxietatea si hiperactivitatea
reduc nivelurile de colesterol si amelioreaza atacurile de angină pectorala
scad riscul de producere a unui accident vascular mortal, a unui infarct miocardic non-letal si a unui atac cerebral non-letal cu 47%
aduc ameliorări astmaticilor prin diminuarea supararilor care pot declansa atacurile si diminuarea comprimarilor cailor respiratorii
amelioreaza durerea cronica severa
influenteaza dezvoltarea emotionala la adolescenti si copii, acestia inregistrand scoruri inalte la afectivitate, stima de sine si competenta emotionala
produc efecte pozitive asupra sanatatii, functionarii creierului si dezvoltarii cognitive
pot provoca modificari pozitive ale activitatii ADN-ului
combat insomnia, depresia, cancerul, infertilitatea

Urmatorul workshop Tehnici de Relaxare si Meditatie va avea loc pe 6 si 7 aprilie 2013, orele 11-14, la Centrul de Psihologie, Bd. Magheru nr. 7, Bucuresti.

Pentru detalii si inscrieri: contact@viataefrumoasa.net

Workshop sustinut de Psiholog Alina Tuica

You may also like

Lasă un răspuns