Home EatOut Restaurant Thailandez Bucuresti – Kunnai

Restaurant Thailandez Bucuresti – Kunnai

by Amira Pretorian
986 views

Un nou restaurant thailandez in Bucuresti – Kunnai Thai Restaurant

Restaurantul thailandez Kunnai s-a deschis in noiembrie 2012, in zona 1 Mai, si este o investitie solida, concretizata intr-un rafinament al ambientului care a mai fost incercat acum 7-8 ani de restaurantul thai Jasmine, pe strada Doamnei. Jasmine s-a inchis fiindca n-a sustinut ambientul prin calitatea mancarurilor (fie vorba-ntre noi, mancarea era groaznica), dar mancarea de la Kunnai e cel putin la fel de ancorata in calitate ca si atmosfera.

 

restaurant-tailandez-kunnai-bucuresti

Locul e departe de a fi amenajat in stil traditional thailandez, este mai degraba un decor modern, cu tuseuri orientale discrete, dar care aduc ambientului exact aerul „far-east” de care are nevoie. Restaurantul a fost conceput de catre Anne Ampawan si Aran Chankasem in colaborare cu StudioQube din Bangkok – Thailand, si este o bijuterie a design-ului interior.

Kunnai se traduce prin „Modern Madame” si daca veti ajunge acolo veti intelege de ce se numeste asa, fiindca intalnind-o pe Anne Ampawan ai impresia ca traditia indepartatei Thailand s-a intalnit cu civilizatia soarelui apune doar pentru ea.

 

Mancarea thailandeza de la Kunnai – „Thai contemporary cuisine”

Daca in privinta patroanei si a ambientului am oferit aprecieri fara rezerve, in privinta mancarurilor vom fi nevoiti sa apelam la superlative. Bucataria este deschisa, asa ca se poate viziona spectacolul gatitului in cele mai mici detalii.

In deschidere au aparut Golden bags (Thung Thong Ayudhya), saculete aurii umplute cu vegetale, acompaniate de un sos dulce si picant. Usoare si placute, aromate si dezinhibate in forma, aflate pe la jumatatea drumului dintre pachetele de primavara chinezesti si aumonierele frantuzesti.

mancare-thailandezaApoi a urmat traditionala supa Tom Yam (in meniu e disponibila in mai multe variante; eu am ales-o pe cea vegetariana, a fost superba). Intr-adevar ingredientele sunt exact cele „adevarate”, bucatile de galangal si lemon grass avand aceleasi arome ca in patria care le-a consacrat.

Felul principal a fost un Curry clasic Massaman cu Vegetale (special pregatit de catre chef la indicatiile doamnei Anne), un deliciu aromat cu ghimbir thailandez si kaffir lime, care m-a pregatit pentru finalul reprezentat printr-o portie de Mango Sticky rice (clasica si ea prin restaurantele moderne thailandeze din intreaga lume). Orezul a fost pregatit cu aceeasi pricepere de catre bucatarul sef. Bucatile de mango(se serveste crud) au fost un pic „al dente”, singurul lucru de care ma pot lega, daca a sa vreau sa gasesc nod in papura cu tot dinadinsul. Realitatea e ca traim in Europa, 99% din fructele mango de pe piata fiind varietatea Tommy Atkins(origine Florida) mango thailandez fiind aproape imposibil de adus si depozitat aici, indiferent cat de mult si-ar dori Kunnai sa se apropie de perfectiune.

desert-thai

Restaurantul tailandez Kunnai (ca sa folosesc si ortografierea tipic romaneasca) este recomandat oricarui om care vrea sa-si largeasca orizontul cultural urcand niste trepte, placute gustului, spre indepartata Asie. Ambientul, mancarea si servirea sunt la standarde inalte. Preturile nu sunt mici, as spune mai degraba medii, dar avand in vedere ca mancarea nu contine doar varza, faina si usturoi, ci o multime de ingrediente importate, sunt justificate cu varf si indesat.

 

Adresa restaurant thailandez Kunnai Bucuresti

Strada Copilului 6-12, Parcul Domenii, Bucuresti
+40 722 687 343
+40 722 687 454

Deschis luni – duminica intre 12:00 – 24:00 (ultima comanda la ora 23:00)

You may also like

4 comments

Roxana 17/07/2013 - 22:09

Nu pot spune ca sunt o mare priceputa in ale mancarii tailandeze insa curry-ul lor mi se pare de-a dreptul fantastic. Nici la renumite restaurante din afara nu am servit un curry atat de gustos!

Reply
Catalin 24/05/2013 - 20:39

Chiar cautam asa ceva…Mersi !

Reply
Cazare Bran 18/01/2013 - 18:34

Am incercat cateva meniuri thailandeze. Condimentele si sosurile dau un gust exotic preparatelor.

Reply

Lasă un răspuns