Home EatOutRestaurant Il Gambero Rosso

Restaurant Il Gambero Rosso

by Amira Pretorian
1,1K views

Stau pe terasa restaurantului Il Gambero Rosso de 15 minute si nimeni nu se misca pe-aici. Un tip micut si indesat mi-a adus meniul dupa 5 minute, si-a disparut. E drept ca i-am spus ca mai astept pe cineva, dar macar de-o apa sa ma intrebe…
In tot localul (restaurant+terasa) sunt eu si inca doi italieni mai norocosi, fiindca lor le-a luat comanda. L-am auzit la un moment dat strigand spre un geam de la etaj un fel de „Marcelo!”.
Daca Marcelo trebuia sa vina, inseamna ca si-a bagat picioarele-n clienti. Si n-a venit.
Hopa! A venit, acelasi om bun la toate (dupa 20 minute!) si mi-a adus bruschete. La cat de foame imi era, m-am bucurat si de astea. Am priceput ca el e si bucatar si ospatar si de toate, la Il Gambero Rosso. L-am rugat sa-mi recomande un „dolce”. Mi-a recomandat un Panna Cotta, bun, n-am ce zice. I-am cerut o apa plata la temperatura terasei si, sarmanul, a lasat restaurantul de izbeliste si-a plecat sa cumpere (apa plata) de la un chiosc din apropiere. S-a intors cu bratele pline cu Dorna „la jumatate”. 😆

Mi-a adus si apa, la temperatura chioscului, un pic mai calda decat terasa Il Gambero Rosso.

In fine, comanda de gamberi in sos curry (cu ceva cognac a spus el ca-i pregateste) si tagliatele facute in casa, cu trufe, a venit relativ repejor. Ma rog, cat de repejor putea veni cand in tot restaurantul e o singura persoana care gateste, serveste, aprovizioneaza etc.
Mancarea de la restaurantul Il Gambero Rosso nu e rea, dar nici n-a rupt avioane. Trufele nu erau cele mai de soi, si nici crevetii n-au convins. Nu-mi place s-o spun, ca nu-i suport pe aia de la Garibaldi, dar crevetii lor in sos de cognac sunt mai buni, desi nu se vor in sos chinezesc. Sau poate tocmai de-aia. 😉
Semnificativ mi-a parut raspunsul italienilor, atunci cand bucatarul-ospatar i-a intrebat cum li s-a parut mancarea. Un scurt „bono”, si-atat.
Cafeaua a fost buna, preturile cam marisoare pentru un „one man show”.

Singurul aspect in care exceleaza este atmosfera, cu adevarat calda si italieneasca a terasei, lumina si muzica discreta. Daca ai o gagica si vrei s-o cuceresti sau s-o impaci, e un loc bun.

Restaurant Il Gambero Rosso

Av. Stefan Protopopescu  nr. 64
Tel:021-230 32 10
Fax:021-231 26 31
www.ilgamberorosso.designing.ro

You may also like

8 comments

marian 27/12/2009 - 20:19

dar cum i-mi sta bine?… crezi ca mailul meu il las pe toate siturile… dar drept recompensa pentru insultele tala acum i-l dau pe cel adevarat… trimite-mi mail ca sa ne intalnim… am revenit in romania si vreau sa mergem dinou la aceste restaurante.. pe cheltuiala mea.

Reply
vali 16/11/2010 - 17:35

e varza ca restaurant nici macar autorizatie de functionare nu mai are e expirata din 2008 si sanepidul a si uitat de el .daca stiti voi ce zace in bucatarie mama mama vaiiiiiiiiiiiiiiiiii

Reply
EasyGoing 30/09/2009 - 22:00

Draga „marian” sau „maria”,
Cum sa te apelez? Intreb pentru ca ai postat comentarii la fel de „pertinente” la https://www.goingout.ro/trattoria-antico-dolo/ si la https://www.goingout.ro/restaurant-il-gambero-rosso/, de pe acelasi IP, cu nume diferite si adrese de e-mail (adrese fake, evident, asa cum ii sta bine unui „bucatar” de Italia).
De „caca” s-au facut ele, nu mai e nevoie sa le faca cineva mai mult decat sunt capabile singure.
Vezi si: http://bucharest-guide.ro/restaurant-il-gambero-rosso/21300

Reply
maria 27/09/2009 - 21:49

E cam adevarat,pe unele restaurante le cam ridicati in slavi… iar pe altele … le cam faceti de caca… rusine.

Reply
EasyGoing 19/08/2009 - 13:15

N-a insinuat nimeni nimic, pur si simplu cand o persoana isi permite sa catalogheze ca frustrata pe o alta, e cazul sa astepte o replica pe masura.
Referitor la restaurantul Il Gambero Rosso, a fost o relatare fidela a ceea ce s-a intamplat acolo. Stilul review-ului poate sa placa sau nu, e vorba de gustul fiecaruia.
Multa sanatate, si nervi relaxati! 🙂

Reply
diana 19/08/2009 - 12:59

si ca sa vedeti ce inseamna „raspuns”!
nu fac parte din managementului acelui restaurant, asa cum insinuati, sunt o simpla cititoare , abonata la newsletterul dumneavoastra. si apropo, si literatura…este de mai multe feluri. acum depinde clar de ce prefera si ce ii caracterizeaza pe unii. nu mai conteaza, va doresc o zi buna!

Reply
EasyGoing 19/08/2009 - 10:19

Stimata Doamna,
Probabil n-ati citit prea multa literatura, si nici n-ati fost la restaurantul Il Gambero Rosso. 🙂
Expresiile plastice nu denota frustrare, frustrarea ar putea interveni doar in cazurile in care cineva din anturajul managementului restaurantului Il Gambero Rosso ar citi review-ul. 🙂

De criticat, criticam asa cum consideram de cuviinta, important este ca oamenii sa stie ce gasesc acolo. Intelege cine poate, speram chiar si unii frustrati.

Reply
diana 19/08/2009 - 09:37

stiti ce nu inteleg eu? de ce un asemenea limbaj de exprimare, de ce cuvinte de genul „gagica”, expresii „a rupt avioane”? de ce criticati cand nici macar nu o faceti conform tiparului de critica? nu citesc decat frustrare…..

Reply

Lasă un răspuns