Pe calea Floreasca, Genin si-a facut aparitia acum cativa ani, ca o shaormerie istet amplasata, avand in vedere faptul ca orice bmv isi poate permite sa opreasca indiferent unde, pentru ca preafericitul posesor sa-si imbuibe trupul cu kebabi si cartofi prajiti. Afacerea a luat o amploare pe care putini cred c-o estimau, si anul trecut Genin s-a extins, inghitind restaurantul Dealul Mare si devenind restaurant arabesc. Aici treburile n-au mai mers ca la shaormerie, daca ai bmv, nu inseamna ca preferi un restaurant mai aranjat unei shaormerii, asa ca l-am vazut cam parasit.
Anul asta, brand-ul Genin (cam pompos spus, dar asa apare pe website-ul lor) a facut inca un pas si-a deschis un restaurant chiar la parterul complexului Floreasca, intr-o locatie foarte buna, care locatie a fost amenajata ca restaurant arabesc. Frumusel facut, curat, spatios, si cu o terasa placuta pe timpul serii, cand circulatia pe Floreasca se mai domoleste.
Toate bune si frumoase pana aici, patronii si-au dat silinta, pacat ca angajatii n-au aflat asta, servirea fiind jalnica. Chiar am recunoscut o tipa ce lucrase la El Capitan, prototipul uratei mici, grase si cu mofturi, care are o mutra acra din nastere. Asortati la individa, inca un ospatar care incerca sa fie amabil desi nu stia o iota din ce inseamna mancarea arabeasca (probabil daca ceream shaorma s-ar fi descurcat), si o tipa la fel de selenara (picata din luna), care macar nu avea pretentii, doar debarasa mesele.
Nici mancarea nu da pe spate o persoana care a mai mancat la un restaurant arabesc:
– falafel era uscat si fad (dealtfel am vazut pe una dintre bucatarese disparand vreo 10 min si intorcandu-se cu niste cutii de falafel, probabil de la shaormeria Genin),
– fateh humus mult prea sarat,
– shanklish sub orice critica (uscat si tare ca Sahara),
– humus Beirut bun,
– makdous bun (astea se cumpara gata conservate, ar fi fost culmea sa fie proaste 🙂 ).
Lipia este la punga, incalzita la microunde.
O faza draguta s fost cu fresh-ul de portocale, care avea un gust amarnic (la propriu si la figurat). Explicatia ospatarului a fost ca au un aparat foarte modern, care stoarce tare de tot, inclusiv coaja, si de-aia e atat de amar. 😉 Asa ca, daca vreti un fresh din coaja de portocala, numai la restaurant Genin! 😆
Narghileaua a fost si ea un dezastru, fiind prea indesata, si cu niste carbuni prosti ca naiba, care veneau si foarte greu (oarecum normal, fiind adusi de aceeasi ospatari).
Preturile sunt medii.
Concluzia: poate ar fi fost de dorit ca brand-ul Genin sa se extinda, shaormele or fi bune, dar nu era indicat sa incerce sa „sara” la nivelul restaurant.
Restaurant Genin
Calea Floreasca 111-113
0722.60.22.77
0311.04.08.00
www.genin-restaurants.ro