Home EatOut Restaurant Exile

Restaurant Exile

by Amira Pretorian
633 views

S-a asezat pe-o straduta linistita, acest restaurant Exile, intr-o zona vila din zona Dorobanti cu o terasa destul de inverzit (dar nu si racoroasa, neavand vreun sistem de racire). Ai crede ca totul e planuit si organizat cu grija, fiindca locul in care e amplasat presupune un „fason” deosebit, dar viata bucurestenilor e grea in perioada verii, si tot felul de nenorociri se apleaca asupra clientilor horeca.

Poposirea e simpla: parcarea libera, terasa goala pusca, ospatarii lenevosi precum cantecul cicorii de baragan, in iulie…
De la meniu incepe oarece deranj, fiindca e facut la nivel de Berceni, cu interiorul din hartie de imprimanta/copiator, si copertile deteriorate de-i curg „ingredientele”.

Acelasi meniu rufos nu e nici prea gros, si nici prea gustos. Versul s-a format singur, fiindca poezia e departe de mancarea de la restaurantul Exile. Salatele sunt acceptabile ca dimensiune, dar calitatea e mediocra, prospetimea verdeturilor fiind cel putin discutabila. Oricum, salata e singura care merita a fi trecuta la „recomandate”, fiindca numita Quesadilla cu mozzarella si chilli e sora cu un zambet trist, Cervantesc.
Ca explicatie la cele scrise mai sus ar putea sta numai cele doua mici lipii arabesti (usor de gasit la Billa sau Kaufland), intre care se odihneste o mica portie de mozzarella si ceva patrunjel. Tot aranjamentul este doar putin incalzit, nicidecum la grill, ca urmare lipiile au consistenta celor de la shaorma. Altfel buna, aceasta quesadilla Exile, in special daca ti-e foame si intingi lipia in sosul de chilli, sos nicidecum pregatit pe-acolo, ci pus direct dintr-un borcan cumparat de la NIC-ul de pe Beller, intr-un mic si discret bol. Iutele sos merge cu branza si lipie, asa ca mancarica e ingurgitabila, doar ca nu prea e quesadilla.

Dulcele restaurant Exile:
In privinta asta se poate spune doar ca Tiramisu nu era prea aspectuos, desi avea gust bun. Crema de zahar ars cu zmeura si cateva fructe de padure a fost dezamagitoare in opinia unora, acceptabila in a altora. S-a mancat.

Preturile de la restaurant Exile:
Salata Exile – 25 lei
Quesadilla – 18 lei
Crema de zahar ars – 15 lei
Tiramisu – 15 lei
Fresh portocale – 12 lei

Cer nota. Unul dintre ospatari imi sopteste complice „115”. Ma uit in ochii lui si-l intreb „Voi n-aveti bonuri de casa pe-aici?” Pleaca dupa hartia oficiala si revine dupa vreo 5 minute, aducand un bon scos la imprimanta, in care numerarul este 115, Reducere 115, Valoare 0.00, pe care TVA e inregistrat ca 0%, moment in care-mi dau seama c-am poposit intr-un paradis fiscal. 🙂

Restaurant Exile

St. Sofia nr. 15, Bucuresti (zona Dorobanti)
tel: 0741 937 664, 021231 39 86
www.restaurantexile.ro

You may also like

Lasă un răspuns