Home EatOut Restaurant Ali Baba

Restaurant Ali Baba

by Maria Alexandrescu
527 views

Mandru si nitel mai falos,  Restaurantul Ali Baba a rasarit  in locul fostului restaurant Abu Abdu, in care n-am indraznit vreodata sa intru. Despre  Ali Baba nu stiam mai nimic pana zilele trecute. Sincer, nici nu eram tentata sa aflu, preconceptia ca a fost amenajat intr-o baraca de termopan, fie ea si imbunatatita/refatuita, nu mi-a dat voie  sa intorc privirea in directia lui nici macar pentru a-l privi mai atent.

Trebuia sa ma vad cu niste oameni pe care i-am rugat sa aleaga localul si sa-mi spuna unde sa vin, o idee care mi s-a parut extrem de proasta cand mi-au comunicat ca ma a steapta in „restaurant Ali Baba”.  Fitzele insa erau tardive, asa ca mi-am facut trei cruci cu limba in cerul gurii (ca sa nu ma vada  musulmanul), si am intrat. Imi place mancarea cu specificul orientului apropiat, dar prefer, mai degraba, bucataria turceasca decat pe cea arabeasca, desi, dupa experienta asta, inclin sa ma razgandesc.

Domnii erau deja infometati bine cand am ajuns eu, iar cele doua ospatarite pareau nerabdatoare sa ne serveasca, intrucat n-am apucat sa ma dezmeticesc si-am asistat la o scena. Una dintre ele a venit sa ia comanda, iar cealalta s-a apropiat  spunandu-i sa plece, ca masa respectiva este a ei. Buna organizarea, interesant si profesionalismul. 🙂
Eu le-as fi lasat sa continue schimbul de replici, care incepuse promitator, dar unul dintre amici a intervenit, neinspirat, confirmand spusele celei de-a doua. Pe-aia as fi ales-o si eu, cealalta era de-o acreala cum rar am mai intalnit, dar tot as fi asteptat sa vad daca se paruie.   😆

Trecand peste incidentul asta (si peste privirile ucigatoare ale fetei refuzate), restaurantul mi-a oferit o surpriza extrem de placuta. Mancarea, de la un capat (vinete murate cu nuci, insotite de spanac si un orez absolut delicios) al ei pana la celalalt (ayran cu menta, urmat de cataif si cafea la ibric) a fost minunata. E drept ca tuturor ne era foame, dar asta poate insemna, cel mult, o rotunjire a lui 9,5 in 10. Chiar n-am ce-i reprosa.

Posibil sa am si un deficit de reprosuri, pe care le-as adresa  toate personalului, parca anume ales sa strice bunul mers al lucrurilor.

In ce priveste amenajarea, restaurantul Ali Baba e un local fara pretentii, n-as zice ca arata rau, e decorat intr-un stil oriental destul de putin kitchos, insa in limitele unei investitii minime. S-o putea la ei acolo, dar eu nu ma dau in vant dupa vasele din alama… coclita.

Preturile (raportate la zona, la dimensiunea portiilor, la calitatea mancarii) sunt extrem de mici. Nota a fost in jurul a  130 lei pentru 3 persoane.

In restaurantul Ali Baba se poate fuma narghilea, nu se serveste alcool si carne de porc.

Restaurant Ali  Baba

Adresa: Sos. Mihai Bravu, Nr.213
Telefon: 021-327.48.10
0722.707.208
www.alibaba-restaurant.ro

You may also like

3 comments

diana 16/01/2012 - 16:37

vrem si noi poze cu ospatarite sau ospatari

Reply
diana 16/01/2012 - 16:39

domnule ali baba vrem si noi poze cu ospatari/te urgent

Reply
Varby 03/03/2010 - 10:35

Am fost si eu la acest restaurant si mi-a placut. De aceea i-am dedicat un articol.

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.