Home TimeOut M-am hotarat sa devin prost

M-am hotarat sa devin prost

by Adina Rabourdain
336 views

f52063-martin-page-m-am-hotarat-sa-devin-prostEditura Humanitas a retiparit anul trecut o cartulie savuroasa (prin dimensiune este cat o brosura ceva mai ampla) care a aparut prima data in 2004. Autorul Martin Page a inregistrat un mare succes cu acest prim roman pe care l-a scris la varsta de 25 de ani, aceeasi cu a personajului principal, Antoine. Stilul sau este destins si amuzant, iar vorbele au o cursivitate fireasca ce face lectura greu de intrerupt.

„M-am hotarat sa devin prost” este rodul framantarilor tanarului Antoine, prototipul individului stanjenitor de inteligent care nu se poate adapta societatii in care este inconjurat de neghiobi pe care nu-i poate accepta si care sunt incapabili sa-l inteleaga. Astfel, el decide sa-si foloseasca toata capacitatea mentala pentru a deveni unul dintre ei, un imbecil fericit. Veti afla din aceasta carte ca inteligenta este un handicap si ca : „Faptul de-a fi idiot aduce mult mai multa placere decat acela de-a trai sub jugul inteligentei. Asa esti mult mai fericit, e cert. Nu va trebui sa pastrez sensul prostiei, ci elementele benefice care inoata prin ea ca niste oligo-elemente: fericirea, o anumita detasare, capacitatea de a nu suferi de empatia mea, o lejeritate in viata, in spirit. Lipsa de griji!”

Romanul face parte din colectia „Cartea de pe noptiera” a Editurii Humanitas si poate fi achizitionat online, la pretul de 20 lei, prin:

www.librariaeminescu.ro

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.