Home TimeOut Lansare eveniment – Jay Parini „Ultima gara”

Lansare eveniment – Jay Parini „Ultima gara”

by Adina Rabourdain
405 views

copertaEditura Humanitas Fiction va invita marti, 26 mai, orele 18.00 la evenimentul in cadrul caruia va avea loc lansarea cartii lui Jay Parini „Ultima gara”, un roman despre ultimul an din viata lui Lev Tolstoi.

La aceasta lansare vor participa Cristian Tudor Popescu, Elisabeta Lasconi si Denisa Comanescu, iar actorul  Victor Rebengiuc va citi fragmente din romanul pe care Gore Vidal il apreciaza drept „unul dintre cele mai bune romane istorice scrise in ultimii douazeci de ani”.

Pornind de la fapte reale consemnate in jurnalele membrilor familiei si ale prietenilor scriitorului rus si, mai ales, de la insemnarile acestuia, Jay Parini reconstituie povestea ultimului an din viaţa lui Lev Tolstoi. Vocile narative se impletesc, iar din istorisirile sotiei sale, Sofia Andreevna, ale discipolului sau Certkov, ale secretarului sau Bulgakov si ale altor apropiati, cititorul descopera drama unui om sfasiat de contradictii, deopotriva bland si impulsiv, genial si naiv, idolatrizat si manipulat, iubit si hulit.

Romanul este structurat in capitole scrise la persoana I ce apartin celui mai apropiat cerc ar scriitorului rus, in care sunt inserate scrisori sau insemnari din jurnalul lui Tolstoi, ceea ce face din „Ultima gara” o combinatie paradoxala intre fictiune si documentar si evidentiaza zbuciumul permanent al scriitorului sfasiat intre „religia” saraciei, autoimpusa din dorinta de a-si salva sufletul, si traiul fastuos cerut de sotia sa.

Lansarea este gazduita de Libraria Cretulescu, insa cartea poate fi cumparata atat in librariile Humanitas si Eminescu, cat si online , la pretul de 33 lei.


You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.