Home TimeOut Filmul Domnișoara Christina – Regia Alexandru Maftei

Filmul Domnișoara Christina – Regia Alexandru Maftei

by Amira Pretorian
587 views

La începutul lunii viitoare, pe 1 noiembrie, va fi lansat cel mai nou lungmetraj semnat de regizorul Alexandru Maftei, “Domnișoara Christina”.
Filmul, o adaptare a nuvelei fantastice scrise de Mircea Eliade, va avea premiera de gală chiar în seara de Halloween.

 
Din distribuția filmului fac parte Tudor Aaron Istodor, Maia Morgenstern, Ioana Anastasia Anton, Anastasia Dumitrescu, Ioana Sandu, Ovidiu Ghiniță, Ioan Andrei Ionescu, Daria Pușa, Andreea Gheorghe.

 
Muzica originală a compozitorului englez Jon Wygens înregistrată în studio cu o orchestră simfonică, alături de coloana sonora 5.1 surround semnată de sound designerul Tudor Petre contribuie la regalul audio-vizual.

 

 

 

Pentru regizorul filmului, Alexandru Maftei, ecranizarea nuvelei lui Mircea Eliade a constituit o provocare majoră:

“Demersul meu s-a îndreptat spre realizarea unui spectacol cinematografic bogat care să nu-i dezamăgească pe iubitorii genului horror și fantasy. Am dorit să fiu cât mai aproape de spiritul nuvelei păstrând misterul, fantasticul și componenta horror în proporțiile originale”.

 


“Domnișoara Christina” este unul dintre cele mai îndrăznețe filme realizate în România în ultimii 20 de ani, care pe lângă o distribuție de excepție, beneficiază din plin de efecte speciale și de o direcție vizuală rar întâlnită în producțiile autohtone. Imaginea este semnată de Radu Aldea, Adriana Ionică a supervizat cu succes echipa responsabilă cu efectele speciale iar producătorul filmului este Gabriel Antal.
Decorurile realizate de Vali Ighigheanu și costumele Mariei Miu reconstituie fidel atmosfera de epocă.
Pentru fotografii accesati urmatorul link : http://we.tl/1A4oBGCSjk
Trailerul poate fi vizionat la următorul link : http://bit.ly/1cnTNDC
Site-ul oficial: www.domnisoarachristina.ro

 

You may also like

Lasă un răspuns