Home TimeOut Festivalul de Muzica Veche

Festivalul de Muzica Veche

by Maria Alexandrescu
443 views

In perioada 8-11 iulie, la Miercurea Ciuc se va desfasura cea de-a 30-a editie a Festivalului de Muzica Veche.

Editia aniversara a Festivalului de Muzica Veche din Miercurea Ciuc ii va aduce pe scena chiar pe initiatorii festivalului, membrii ansamblului Barozda, care vor concerta pe 11 iulie.

De-a lungul festivalului de muzica, publicul va avea parte de 16 concerte cu invitati din Romania si din alte tari: Musica Profana és a Musica Historica, Collegium, Flauto Dolce, Lyceum Consort, Kájoni Consort, Codex. In deschidere, pe scena va urca in premiera ansamblul Unicorn (Austria), cu un repertoriu muzical din epoca lui Boccaccio.

Proiectul unic al Festivalului de Muzica Veche este Orchestra Baroca a Festivalului, reunind muzicieni romani din tara si strainatate, care interpreteaza muzica baroca pe instrumente de epoca. Conducatorul artistic este Ulrike Titze, violonista baroca din Drezda, muzicienii sunt membrii Orchestrei de Camera Ciuc din Miercurea Ciuc, membrii ansamblului La Follia din Timisoara, muzicieni din Bucuresti, Sfantu Gheorghe, Cluj Napoca si Brasov.

Programul Festivalului de Muzica Veche

Joi, 8 iulie
16.00 Balázs Sudár (Budapesta): Muzica profana din Evul Mediu: Estul in trecut si astazi
18.00 Cetatea Mikó – Concertul Ansamblului Unicorn (Austria)

Vineri, 9 iulie
16.00 Liceul de Arta „Nagy István” – „Din perspectiva a trei decenii…”, discutie despre inceputurile Festivalului de Muzica Veche. Moderator: József Simó (Suedia) si István Pávai (Ungaria)
18.00 Cetatea Mikó – Ansamblul Musica Profana (Ungaria)
20.00 Biserica Sf. Augustin din Miercurea Ciuc – Orchestra Baroca a Festivalului (Germania–Romania)
19.00 Lazarea, Castelul Lázár – Musica Historica (Ungaria)

Sambata, 10 iulie
10.00 Cetatea Mikó – Ansambluri de copii: Schola Cantorum (Lupeni) si Dargason (Cluj Napoca), case de jocuri renascentiste
18.00 Cetatea Mikó – Kájoni Consort (Baraolt), Flauto Dolce (Cluj Napoca), Collegium (Carei)
20.00 Cetatea Mikó – Tamás Kobzos Kiss (Ungaria) si prietenii: László Kuncz (Ungaria) si ansamblul Musica Historica (Ungaria)
19.00 Lazarea, Castelul Lázár – Concert sustinut de Györfi Erzsébet si Elekes Emőke

Duminica, 11 iulie
11.30 Biserica franciscană din Sumuleu – Concert sustinut de Györfi Erzsébet si Elekes Emőke
18.00 Cetatea Mikó – Lyceum Consort (Bucuresti), Codex (Sfantu Gheorghe)
20.00 Cetatea Mikó – Ansamblul Barozda (Suedia–Ungaria–Romania)

In paralel cu Festivalul de Muzica Veche, se va desfasura si cea de-a treia editie a Universitatii de Vara de Muzica Veche, eveniment dedicat artistilor tineri si studentilor interesati sa-si imbogateasca cunostintele de muzica veche. Universitatea de Vara de Muzica Veche cuprinde cursuri de vioara baroca, oboi baroc, clavecin, flaut drept si flaut oblic, canto, dans renascentist si dans baroc, cobza si lauta.

Concertele vor avea loc in bisericile din Miercurea Ciuc, in Catedrala de la Sumuleu, in curtea Cetatii Miko si in castelul Lazar din Lazarea.

Intrarea este gratuita

Data: 8-11 iulie 2010

Festivalul de Muzica Veche

Miercurea Ciuc

You may also like

Lasă un răspuns