*
Spune-ne trei preparate din meniul restaurantului Satya, ce scad Kapha Dosha (www.satya.ro).
Motiveaza alegerea!
*
Scrie un comentariu, pe aceasta pagina, pana pe 14 septembrie, si poti deveni castigatorul unui voucher cu valoare de 150 lei, pentru o masa la Restaurantul Casa Satya.
REGULAMENT CONCURS:
– Premiul va intra in posesia detinatorului celui mai votat comentariu de pe aceasta pagina.
– Comentariul va fi semnat, obligatoriu, cu numele complet (pe acel nume se va emite voucher).
– Comentariul va trebui sa raspunda corect intrebarii concursului, sau sa trateze subiectul cerut, dupa caz.
– Datorita incercarilor repetate de fraudare, la Votare nu vor putea participa decat USERII INREGISTRATI pe Goingout.ro
Anunta-ti prietenii, cheama-i sa te voteze! 😉
Jurizarea se va face pe 11 septembrie, iar castigatorul va fi afisat pe site.
GoingOut isi rezerva dreptul de a elimina din concurs orice concurent/comentariu care foloseste practici frauduloase de votare (automata, proxy etc) fara vreun anunt prealabil si fara nicio obligatie.
Mai multe voturi de pe acelasi IP duc la descalificare, chiar daca sunt ale unor useri diferiti.
*
Voucherul este nominal si netransmisibil.
In cazul in care castigatorul nu va revendica premiul in termen de 24 ore, printr-un e-mail trimis la concurs@goingout.ro (de pe adresa cu care a participat la concurs), se va desemna castigator urmatorul clasat (in ordinea voturilor primite pe comentariu).
IMPORTANT! Fiti foarte atenti la datele tale de contact pe care le treceti in comentariu: nume real complet si adresa de e-mail (voucherul se va elibera pentru persoana cu numele trecut in comentariu). In cazul in care veti castiga, pentru a putea intra in posesia voucher, va trebui sa trimiteti un e-mail de revendicare a premiului, de la acea adresa.
(in cazul in care folosesti o adresa yahoo, e posibil ca mesajul prin care iti vom trimite voucher-ul, sa ajunga in folderul spam, asa ca trece concurs@goingout.ro in address book).Castigatoarea concursului GoingOut „Castiga o masa la restaurantul Haveli”, pentru perioada 29 aprilie-9 mai, a fost desemnata Cioclov Roxana.
9 comments
Experienta la Casa Satya a fost super. De la primire ( ma gandeam ca se vor uita urat la mine ca vin cu un voucher, dar de unde, m-au tratat f frumos ca pe oricare alt clinet), pana la servire (ireprosabila, zambet sincer, fara falsitatile cu care suntem obisnuiti) si mancare, totul a fost excelent, locatia deosebita, frumos amenajata, intr-un cadru intim si placut m-am bucurat de tot ceea ce am gustat din meniul lor vast.
Va sfatuiesc cu drag sa ajugeti macar o data acolo!
Eu sunt retard si vreau o ciorba de burta si 8 mici cu 2-3 beri reci, eventual ceva cartofi prajiti.
si paine
si mustar
la ciorba evident smantana, ardei iute iute si otet cu sare.
ca deset papanasi va rog cu o limonada mica.
la sfarsit scobitori si un Campari sec cu ghiata si o feliuta de lamaie.
NOTA VA ROG!
As incepe cu o supa de linte, pentru ca am mai gustat asa ceva si m-a incantat, are un gust grozav si este si foarte hranitoare. Mai departe as incerca o tocanita de bame, pentru a experimenta ceva nou pentru mine. Totul ar merge de minune cu un suc de sfecla, morcovi si menta.
Supă de roşii cu busuioc
(Roşii, ulei de măsline, ceapă, usturoi, busuioc, sare*, piper, smântână (opţional se poate omite)) cred ca a-si putea sa mananc zilnic aceasta supa deoarece e asa de usoara si delicioasa ca nu te saturi oricat ai manca……. Salată revigorantă
(Salată roşie, mere,seminţe de floarea soarelui, tulpini de ţelină)
Dressing: suc de lămâie, ulei extravirgin de măsline, sare*, piper cea mai dietetica salata pe care am sa o pregatesc si eu de acum suna delicios…… Chifle integrale
(Făină integrală de grâu*, drojdie, sare*, susan/fulgi de ovăz/mac) pentru cine nu stie combinatia de seminte e f sanatoasa pt organism nu mai spun de faina integrala care e totusi ceva destul de dietetic…. iar susanul o sursa f importanta de calciu poate are mai mult calciu decat branza de vaci……chiar daca mie imi place sa mananc sanatos asa ceva nu ar trebui sa rateze nimeni ……iam iam iam .
Castigator
Din vastul meniu al casei Satya as alege urmatoarele 3 preparate care scad Kapha Dosha si anume: as incepe cu un desert crocant de mere ce simti ca ti se topeste in gura, mie imi place enorm de mult scortisoara dar si nucsoara si cocosul, as continua cu o o salata exotica de rodii, fructe care au un continut ridicat de vitamine si nu contin zaharuri, iar in acest timp, as savura cu o mare placere un shake delicios de smochine, care un excelent efect energetic.
Ma gandesc.Cat timp imi ia sa ajung pe Banu Manta;sau sa iau drumul incredibilei Indii?? India!Pare simplu, 5-6 ore de zbor.Dar nu se poate direct, trebuie sa fac o escala in sens invers, Londra, Frankfurt, Helsinki…prefer Londra ,si, de acolo… in Mumbay.Nici fusul orar nu pare distrugator de bioritm, doar +2h30′.
Dar… lasam calatoriile reale pentru vara viitoare.Ma inscriu in una virtuala.
O sa ajung in micul univers indian din B.M.,candva, chiar daca nu castig nimic,nici macar voturi.Pentru putin aer,parfum, aroma, reactii chimice la nivel de papila gustativa,esenta divina de escapada ayurvedica.
Sunt constitutionala „eterica” predominanta Vata, si am Kapha Dosha scazuta, dar , daca trebuie sa aleg ceva sa imi scada K.Dosha…
Aleg suc(fresh) de morcovi cu ghimbir pentru ca e o vitamina „diafana” , ca o promisiune colorata, Masur Dal pentru ca e traditionala , o combinatie plastica eleganta de arome asortate,si o paine de salvie cu ceapa pentru ca sunt o fanatica a painii plate plina de savoare,pe care o consum foarte lent,aproape cu pietate,cu participare a inimii ,ca pe anafura/prescura,paine binecuvantata.Visez, imi imaginez , o masa perfect rotunda ca soarele la apus, coborand timid in Gange,plina de boluri, vase de portelan catifelat si usor sidefat ca interiorul unor scoici,in care energiile preparatelor ne deschid poarta catre o noua dimensiune!
Va felicit pentru initiativa concursului si va doresc energie creativa in continuare!
Dintre preparatele din meniul restaurantului Satya, ce scad Kapha Dosha as alege Bruschete Tuscany deoarece este o ocazie unica de a cunoaste specificul culinar indian, de a intra putin in atmosfera culturii indiene, de a te rasfata in voie. As savura si o Salata „Exotica” cu rodii – imi place combinatia si as incheia cu un Desert crocant de mere – suna delicios pentru cei pofticiosi in ale dulciurilor, cred ca merita incercat.
1.Suc grapefruit
2.Alune caju condimentate
3.Couscous cu mirodenii ºi legume
Potrivit « Ayurveda », există trei forţe vitale primare, sau DOSHA, în corpul uman. Acestea sunt elemente subtile responsabile cu functionarea corpului. In urma unui dezechilibru creat între cele trei Dosha, apar bolile. Cu toate că organismul uman are capacitatea de a se vindeca singur de anumite dezechilibre minore, în cazul în care se depaşeşte un anumit punct, corpul cedează în faţa bolii.
DOSHA-ele sunt: « Vata Dosha », « Pitta Dosha », « Kapha Dosha »
Cea din urma constituie forţa vitală a apei, mai putând fi numită şi flegma. Ea semnifica “aceea care ţine lucrurile împreună”. Kapha reprezintă substanţa şi formează masa ţesuturilor din corp. De asemenea, ea ne asigură şi suportul emoţional în viaţă, avand legatură cu emoţiile pozitive, precum iubirea, compasiunea, modestia, răbdarea, şi iertarea. La nivel fizic, Kapha este compus, în principal, din apă şi membrane mucoase.
Fiecare fiinţă umană deţine toate cele 3 Doshe în constituţia sa. Totuşi, amestecul proporţional al doshelor variază în funcţie de fiecare individ. O Dosha, sau uneori două, vor domina şi işi vor pune amprenta asupra noastră în privinta înfăţişarii fizică şi a dispoziţiei interioare.
Majoritatea reţetelor inscrise in meniul „Casei Satya” sunt inspirate din milenara înţelepciune Ayurvedică a Indiei, iar reţetele internaţionale au fost adaptate şi verificate, pentru ca ingredientele sa fie 100% corect compatibile. Madonna, Prinţul Charles şi Sting sunt doar câteva celebrităţi, care aprecieza, in mod deosebit, principiile bucătăriei Ayurvedice, ce ne învaţă in ce maniera « cele şase gusturi pot deveni notele delicate ale unei simfonii culinare de excepţie ».
Aici, legumele şi fructele ţi se oferă complet. Pentru a obţine sucul lor, la Casa Satya, acestea sunt stoarse (fresh) la un aparat special, ce păstrează enzimele.
In incinta, care creaza senzatia ca te afli in Rai (din cauza luminii « full spectrum », a carei compozitie este similara cu cea a soarelui), as servi cu placere un suc de portocale (fresh), o salata « esentiala verde », o supa de fasole mung clasica, o tocanita de bame. In final, ca digestiv, preferinta mea s-ar indrepta spre un Lasii de trandafiri sau de menta.