Home EatOut Casa Satya

Casa Satya

by GoingOut.ro
739 views

Cand spui Casa Satya, spui relaxare, ezoterism bine temperat, mancare sanatoasa si energie benefica. Restaurantul Casa Satya este deschis de aproape 3 ani , si contrar obiceiurilor romanesti, calitatea a crescut simtitor. Vorbim de calitatea mancarurilor, cat si de cea ambientala, care sufera transformari in bine, de la o luna la alta.

In perioada verii, terasa este un loc pe care trebuie sa-l viziteze orice bucurestean. Si cand spunem trebuie, inseamna chiar ca TREBUIE! Fiindca un loc mai linistitor si placut decat Terasa Casa Satya, n-am intalnit niciodata, nu numai in Romania, dar peste tot pe unde am umblat. Bine, vorbim de locuri publice, nu de vreun dormitor de dama asiatica initiata in amor extatic. 😆 Totul e perfect aici, de la decoratiile rafinate, trecand peste scaunele comode si ajungand intr-o muzica ambientala ce loveste simultan timpanul si sufletul, linistind. Aici viata chiar bate filmul, fara gluma! 🙂

Mancarea e in mare parte gatita prin procedee care pastreaza calitatile ingredientelor, care ingrediente sunt in mare masura produse ecologic. Preparatele de la Casa Satya sunt predominant din bucataria indiana (fiind un restaurant care propovaduieste principiile ayurveda), cu toate ca nici cele cu specific international nu sunt uitate, fiind preparate insa, cu mult respect fata de corpul uman. Principiile ayurveda nu recomanda carnea, ca aliment, dar la Casa Satya veti putea gasi cateva sortimente de peste, pregatit in asa fel incat sa nu va para rau ca n-ati gasit si putina carne prin meniu, dar nici sa va faca rau. 😉 Vinurile sunt numai produse ecologic, majoritatea importate, de foarte buna calitate iar shake-urile din fructe sunt extraordinare.

casa_satya_ayurveda

Preturile sunt medii, ceea ce e de mirare pentru calitatea ingredientelor pe care le folosesc, pana si apa pe care o folosesc la gatit este ionizata, sarea este fara adaosuri chimice, fiind din cea roz de Tibet, iar produsele ecologice au preturi de achizitie sensibil mai mari decat cele cu chimicale sau modificate genetic.

Servirea este in nota restaurantului, amabila, zambitoare si relaxa(n)ta.

In incheiere trebuie sa specificam faptul ca acesta NU este un articol platit (publicitar). Am incercat sa scoatem ceva cat mai neutru, dar pur si simplu n-am reusit, fiindca nu poti fi altfel decat subiectiv, dupa ce stai o ora pe terasa Casa Satya, cu timpul oprit in loc.

Casa Satya

Bd-ul Banu Manta, nr. 25 (Langa Primaria Sectorului 1)
Rezervari: 0788 788 777
www.satya.ro/index.php


ayurveda_satya

You may also like

12 comments

Pop Dumitru 28/10/2009 - 00:05

Din moment ce am citit mai mult (aprox o ora) era clar ca am citit din curiozitate, si nu am citit numai despre restaurantele unde nu am fost.
Si DA aveti dreptate, comentariul meu nu a fost la subiect, am si spus mai devreme ca imi pare rau ca aceste discutii au loc la rubrica restaurantului Satya. Si DA am repetat de mai multe ori chiar, critica era adusa site-ului si nu restaurantului. Se pare ca in sfarsit m-am facut inteles, si am ajuns la un consens.

Chiar devenea aiurea toata aceasta discutie – pe contre si orgolii – care nu isi au rostul intre oameni seriosi!

Va multumesc de intelegere, imi cer scuze inca o data daca am jignit personal pe cineva, dar tot ce am vrut sa fac a fost sa aduc o critica constructiva si nu distructiva.

Succese!

Reply
EasyGoing O 27/10/2009 - 18:59

Stimabile domn,

In momentul in care va permiti sa vorbiti pe tonul de mai jos, se presupune ca va asumati riscul de a primi ceea ce vi se cuvine.
Asta se numeste discurs civilizat in opinia dumneavoastra?

„Maria,
poate iti alegi si tu restaurantele pe gustul tau inainte sa intri in ele. Daca restaurantul era cu specific “carnos” si pe deasupra si “de cartier”, cum de te-a dus capul sa-ti comanzi chinezarii?
Te mai si miri ca nu iese bine.”

sau

„Ca atare consider ca am pierdut vremea citind de pe acest site si de aceea trebuie sa fac ceva ca sa imi “razbun” timpul pierdut.”

Nu raspund deloc cu inversunare, doar va pun o oglinda in fata. Daca nu va convine raspunsul pe care-l cititi, inseamna ca v-ati exprimat lipsit de un elementar respect fata de o informatie pe care ati primit-o gratuit. Nu ne-ati facut niciun favor intrand pe acest website, dimpotiva, noi v-am pus la dispozitie (repet: gratuit) niste informatii din diverse domenii.
Daca nu va convine stilul, sunteti liber sa consultati alte website-uri. Dar, in momentul in care aveti lipsa unei minim respect, si incepeti sa faceti tot felul de comentarii ironice si „istete”, e normal sa va asteptati la niste raspunsuri care sa va puna la punct.

P.S. Nu urasc shaorma, doar ca ma distreaza „shaormagii”. 🙂

Reply
Pop Dumitru 27/10/2009 - 19:45

Eu cunosc L’incontro si pot sa va spun ca se mananca binisor (pentru genul ala de restaurant), dar intradevar mancarea de acolo este mai „de cartier” asa cum este si restaurantul. In fata restaurantului e plin de taximetristi, lucru care ii si tradeaza specificul.
Chiar nu consider ca am jignit-o e Maria cu nimic, accentuand doar faptul ca nu era locul unde sa iti comanzi mancare chinezeasca. Iar la final am si spus: „Te mai si miri ca nu iese bine”, deci am concluzionat ideea ca poate ar fi trebuit sa comande altceva mai specific. Ca nici eu daca ma duc la „Mengios” sau „Lotca”, sau mai bine la preferatii dumneavoastra „Satya” si cer shaorma sunt convins ca nu o sa fie prea stralucita. (am exagerat un pic exemplul dar ati prins ideea)- ASA CA PUR SI SIMPLU NU VAD UNDE AM JIGNIT PE CINEVA ASA CUM ATI FACUT-O DUMNEAVOASTRA SI MAI MULT NU VAD NIMIC NECIVILIZAT IN ASTA.
Mai rautacios am fost cu alt comentariu in care „m-am luat” de viciul de fumator al unuia dintre comentatori, si cu aceasta ocazie imi fac „MEA CULPA” si imi cer scuze.
Imi recunosc „ironiile” si sunt de acord ca uneori poate exagerez, dar nu cred ca a fost cazul aici.
Dar de aici pana la a ma face „mancator de mici”, de caltabos, si a-mi spune ca aroma parizerului vine de la usturoi e cale lunga…

Alta intrebare ar fi : de unde stiti ca nu sunt in masura sa apreciez o recenzie culinara ?! Iti trebuie un certificat pentru asta ? Nu ca as fi un mare fan dar la D-l Imre (a carui popularitate este recunoscuta, nu spun ca este cel mai bun ci doar popular) dar in comentariile lui nu am vazut niciodata asa atitudine si chiar indraznesc sa spun rautate.

Si oricat ati nega, eu v-am facut o favoare pentru ca am intrat pe site. Desi aparent este adevarat (puneti la dispozitie niste informatii gratuit) site-ul dumneavoastra are reclame care sunt platite in functie de trafic, trafic pe care il facem noi, cititorii dumneavoastra. De ce nu acceptati chestia asta, ce e o rusine? Nimic in lumea asta nu e gratis, si alegerea este a noastra a cititorilor. Intradevar sumele care le castigati poate sa fie foarte mici si chiar sa nu acopere cheltuielile dar asta e alta poveste. Eu nu va cer nimic, doar am punctat ideea ca mi-am pierdut timpul cu un site care s-a dovedit a nu fi pe gustul meu (nu din toate punctele de vedere – chiar consider ca din multe puncte de vedere este foarte interesant) si vroiam sa imi exprim cumva nemultumirea. Am ales aceasta forma de exprimare spre deosebire de dumneavoastra care ati ales cu totul si cu totul alta cale.

Reclamand odata un fel de mancare la un restaurant care nu corespundea asteptarilor mele, am fost surprins sa vad din partea patronului o atitudine care ar trebui sa fie mai raspandita in lume. Omul mi-a multumit pentru observatii si m-a asigurat ca va incerca sa ofere felul respectiv preparat in mai multe variante. Mentionez ca nu a fost vorba de vreun scandal, ci pur si simplu ridicand farfuria aproape neatinsa am fost intrebat ce nu a fost in regula. I-am spus ca sunt invatat ca acel fel de mancare sa fie pregatit altfel si omul a apreciat. (bineinteles ca nu s-a intamplat la noi in tara)
Asta as fi vrut si eu de la voi , sa apreciati critica! de obicei e constructiva, cel putin asa se spune. In schimb am fost numit Gigi-contra. Cum v-ati fi asteptat sa reactionez? Asa cum ati spus si dumneavoastra fiecare are o alta cultura gastronomica, gusturi diferite s.a.m.d., cand site-ul dumneavoastra va avea milioane de vizitatori ( ceea ce va doresc) credeti ca veti putea multumi pe toata lumea?; tocmai de aceea trebuie sa afisati (chiar daca nu sunteti de acord cu acele opinii) o atitudine rezervata, civilizata si de bun simt – PAREREA MEA

O seara buna !

Reply
EasyGoing O 27/10/2009 - 20:21

1 – Va garantez ca nu exista nicio reclama platita la trafic pe website-ul Goingout, singurele reclame sunt cele google, si asta se poate observa extrem de usor.
2 – „cum de te-a dus capul sa-ti comanzi chinezarii?” suna mai urat decat mancator de caltabos.
3 – Repet: nu e nicio rautate, e doar un raspuns pe masura comentariilor(ironiilor) scrise de dumneavoastra, pentruca, in fapt, n-ati criticat nimic; doar ati „luat la misto” lucruri care v-au parut discrepante, in necunostinta de cauza. Daca ati fi mancat la Satya, si ati fi spus ca nu v-a placut, n-ar fi fost nicio problema. Sunt pe Goingout destule comentarii care dezaproba review-urile, pe baza experientelor avute de catre vizitatori, la care niciunul dintre editori n-a comentat. Dar cand se face referire la autor, nu la obiectivul despre care se face vorbire in articol, deja e cu totul altceva.
4 – Spuneati la un moment dat ca nu v-am parut gazde excelente. Eu stiu ca, odata primit intr-o casa/comunitate, respecti gazda, nu o persiflezi mai mult sau mai putin gratuit.

Seara frumoasa si succes!

Reply
Pop Dumitru 27/10/2009 - 20:35

1- reclamele la Google le-am observat si eu (sunt gratis?)
2- avem opinii diferite – am folosit doar o expresie populara – nu am vrut sa o fac proasta – imi cer scuze daca s-a interpretat in acest fel
3- am mancat la Casa Satya, nu am ce critica la restaurant, insa imi mentin ideea ca articolul face o nota discrepanta cu restul de recenzii (mai cereti si alte pareri, eu am facut-o!).Chiar am cerut parerea unor prieteni daca am exagerat vis-a-vis de „nota discrepanta” si au fost de acord cu mine. Multi dintre ei au semnalizat si faptul ca aveti un concurs cu premii de la ei, lucru observat si de mine dar necomentat. Imi pare rau ca acum comentariile sunt legate de acest restaurant dar asta e, ei nu sunt vinovati cu nimic.
De unde stiti ca sunt in necunostinta de cauza? Din nou faceti afirmatii nefondate,lucrul care ma deranjeaza cel mai mult.
4 – Aveti dreptate cu gazda, cum spuneam si in postul anterior eu am dorit comentariul a fi o critica constructiva nicidecum o persiflare. Cum am spus anterior, e bine sa stii sa apreciezi o critica!

Succese!

Reply
EasyGoing O 27/10/2009 - 21:03

1 – reclamele google nu se platesc la afisare (n-am crezut niciodata ca e rusine sa iei bani pentru niste servicii). 🙂 Inca nu e cazul pentru Goingout.

2 – din comentariul dumneavoastra reiese ca nu ati fi mancat acolo:

„in cautarea unui restaurant pentru sarbatorirea unui eveniment incercam sa citesc niste „review-uri” cu ceva restaurante mai noi, sau inca neincercate de mine. Asa ca fain frumos am gasit acest minunat site si ma pun pe treaba. Am citit vreme de o ora si am ajuns intr-un final la „Casa Satya”.”

Asta a fost motivul principal pentru care am spus ca n-ati incercat Satya, coroborat cu faptul ca n-ati facut nicio referire specifica la vreo mancare, bautura sau serviciu de-acolo.
Daca am fost indus in eroare, imi cer eu scuze.
Oricum, consider ca primul dumneavoastra comentariu n-a fost deloc la obiect (respectiv Casa Satya), ci mai degraba o ironie la adresa website-ului.

P.S. Chiar consider Casa Satya un loc extraordinar, unic in Bucuresti. Cel putin terasa e fara egal, dupa gustul meu. Din cauza asta am si insistat sa ofer un concurs vizitatorilor.

EasyGoing O 27/10/2009 - 12:07

Domnule Pop Dumitru,
In calitate de autor al articolului, doresc sa va lamuresc in cateva privinte, care s-ar parea ca nu sunt suficient de bine explicate.
„Povestea” cu vinurile bio-eco e luata de pe etichetele lipite pe respectivele sticle, poate nu e cazul sa fim atat de paranoici cu toate lucrurile care ne inconjoara. E distractiv stilul gica-contra, pe care-l abordati. 🙂
De aceea, daca tot mi-am pierdut vremea citind acest comentariu, am sa merg mai departe cu explicatiile.
Referitor la subiectivism, am impresia ca n-ati reusit sa treceti de zona mititeilor de cartier, si v-ati simtit lezat, de-aia va duce gandul(sau mintea) doar la faptul ca acest articol ar fi unul platit, mai ales ca nu scrie nicaieri in acest articol ca v-as dispretui pentru faptul ca mancati caltabos sau slana cu ceapa.
Fiecare are gusturile lui, si propria educatie culinara si de viata.
Si eu regret c-ati poposit pe acest website, nu pot decat sa va recomand, la schimb pentru timpul pierdut, niste burgeri marca Mac.
In legatura cu ce recenzii se pot face aici, nu cred ca sunteti in masura sa apreciati, dar ca subiect de meditatie, va propun sa va ganditi la faptul ca specificul unei bucatarii (europeana, asiatica sau sudamericana) este dat de amestecul de arome (condimente), precum si de modalitatea de preparare. Altminteri ce diferente ar putea exista intre 3-4 carnuri folosite peste tot (pui, porc, vita si peste)?
Pe cale de necesitate urmeaza ca, felul in care este pregatita varza spune multe si despre cum vor pregati salamul.
Ati mancat vreodata salam de sibiu cu arome de anason stelat? 😆
Nu, stimate domn, aroma parizerului este de usturoi, sunt convins ca stiti asta al naibii de bine! 😉
Va urez succes, si cozi cat mai mici la shaormerii!

Reply
Pop Dumitru 27/10/2009 - 18:07

Stimate Domn,

desi mi-am promis sa nu mai pierd timpul cu acest site am fost totusi curios sa vad ce raspuns imi dati.
Si trebuie sa recunosc ca nu m-ati dezamagit.

Jigniti repede fara sa ganditi si cu usurinta unui om fara argumente si nu pot sa ma abtin sa nu remarc faptul ca ii numiti pe toti „dusmanii” dumneavoastra shaormari sau fani de mititei de cartier.
Pot sa va asigur ca am mancat la viata mea si mititei si shaorma si sunt convins ca si dumneavoastra (fie ca o recunoasteti sau nu) dar nu este genul meu de mancare, asa ca tin sa va dezamagesc si sa asigur pe toata lumea care ne citeste ca mananc aproape orice gen de mancare atata timp cat consider ca merita sa o incerc.
De asemenea va recomand sa invatati sa acceptati o critica – indiferent daca e justificata sau nu – o critica inseamna ca lumea v-a citit si v-a „bagat in seama”. Nu trebuie sa iesiti cu artileria grea si sa ma faceti mancator de mici, shaormar, amator de Mac si profan in ale bucatariei.
Eu nu v-am comentat gusturile ci doar stilul articolului care creea o nota discordanta in toate aceste recenzii.
Iar in privinta lui „Gigi contra” ati pus punctul pe i si nu va pot raspunde decat cu : RADE CIOB DE OALA SPARTA; si va invit sa va recititi articolele si sa incercati sa vedeti (nu stiu daca e posibil sa fiti obiectiv) inversunarea cu care raspundeti tuturor in comentarii si stilul agresiv folosit.
Va pot asigura ca nu sunt bucatar dar in schimb sunt o persoana, hai sa spunem gurmanda, si am avut ocazia sa mananc in multe locuri din lumea asta si cred ca mi-am facut o educatie culinara suficient de bogata incat sa stiu ce merita incercat si ce nu.

In final tin sa ma repet si sa spun ca nu va contest pregatirea si educatia culinara ci doar am vrut sa semnalizez stilul discrepant al articolului.

Mai am rugamintea ca in cazul in care doriti sa imi raspundeti din nou, sa va abtineti de la jigniri fie ele si mai „subtiri” sau de la ironii inutile.
Nu ne cunoastem, si cum spuneati si dumneavoastra nu am mancat impreuna slanina cu ceapa niciodata incat sa va permiteti asa ceva. Eu am fost un vizitator civilizat, (chiar v-am facut un bine cu traficul facut) dar dumneavoastra in schimb pot sa afirm cu certitudine ca nu ati fost o gazda excelenta – si culmea in schimb dumneavoastra asteptati de la altii sa fie exact ce dumneavoastra nu sunteti. Respectul cere respect stimabile!

Intr-o comunitate (fie ea si on-line) legea bunului simt ne spune ca un dialog se face in mod civilizat, si in functie de posibilitati e de preferat ca disputa sa fie sustinuta de argumente si opinii pertinente (in functie de pregatirea fiecaruia). Daca vreau sa fiu jignit sau insultat (fie si subtil) ma pot inscrie pe orice forum notoriu si sa ma cert cu toti internautii mai mult sau mai putin frustrati sau plictisiti si care nu au altceva mai bun de facut decat sa se „grozaveasca”.

O zi buna!

P.S. Ati uitat bucataria orientala (sau urati atat de mult shaorma incat negati una dintre cele mai vechi bucatarii din lume)

Reply
Pop Dumitru 26/10/2009 - 23:10

Buna seara,

in cautarea unui restaurant pentru sarbatorirea unui eveniment incercam sa citesc niste „review-uri” cu ceva restaurante mai noi, sau inca neincercate de mine.
Asa ca fain frumos am gasit acest minunat site si ma pun pe treaba. Am citit vreme de o ora si am ajuns intr-un final la „Casa Satya”.
Pur si simplu m-a socat discrepanta cu care este prezentat din start acest restaurant. Sunt de acord ca in Romania serviciile sunt foarte proaste si ca autorul acestor mici articole in general are dreptate, dar…
Nu putem acorda prezumtia de vinovatie din start tuturor restaurantelor si ospatarilor si in cazul Satya sa incepem cu :
„Mancarea e in mare parte gatita prin procedee care pastreaza calitatile ingredientelor, care ingrediente sunt in mare masura produse ecologic. Preparatele de la Casa Satya sunt predominant din bucataria indiana (fiind un restaurant care propovaduieste principiile ayurveda), cu toate ca nici cele cu specific international nu sunt uitate, fiind preparate insa, cu mult respect fata de corpul uman. Principiile ayurveda nu recomanda carnea, ca aliment, dar la Casa Satya veti putea gasi cateva sortimente de peste, pregatit in asa fel incat sa nu va para rau ca n-ati gasit si putina carne prin meniu, dar nici sa va faca rau. Vinurile sunt numai produse ecologic, majoritatea importate, de foarte buna calitate iar shake-urile din fructe sunt extraordinare”.
La sfarsitul articolului autorul se scuza si afirma ca articolul nu este publicitar, si chiar ma gandesc ca poate fi adevarat, dar deranjant este saltul si increderea pe care o acorda din start acestui restaurant. De unde stie autorul 100% ca povestea cu vinurile ecologice e adevarata?; cu mancarea de asemenea?
Si asta ca sa nu mai vorbim de subiectivismul care se simte de la o posta,
lucru care ma duce cu gandul la faptul ca nu ma pot increde in oamenii care fac recenzii pentru acest site, deoarece sunt subiectivi ( o sa spuneti ca toti suntem intr-o anumita subiectivi, si aveti dreptate, dar SALTUL facut de dumneavoastra e prea mare). Ca atare consider ca am pierdut vremea citind de pe acest site si de aceea trebuie sa fac ceva ca sa imi „razbun” timpul pierdut.
Prin urmare imi spun „pasul” si sa nu fie cu suparare ! 🙂

PS. nu puteti face recenzii la restaurante atata vreme cat comandati in general mancare vegetariana, va respect „credinta” dar respectati-o si voi pe a noastra.
Toate bune!

Reply

Lasă un răspuns