Știm cu toții cât de important e să consumăm mâncăruri sănătoase zilnic. Însă, de ce fel de alimente am avea nevoie pentru a arde cât mai repede caloriile? Foarte multe alimente oferă o mulțime de beneficii pentru sănătate, dar unele dintre acestea fie nu sunt atât de accesibile, fie nu fac parte din preferințele noastre alimentare.
Prin urmare, îți propunem șapte alimente care ajută la arderea caloriilor. Aceste alimente pot fi găsite relativ ușor pe tot parcursul anului și pot fi consumate ca atare sau în diferite combinații alimentare.
- Cafea
Cafeaua nu este chiar un aliment în adevăratul sens al cuvântului, însă, dacă este consumată în cantități moderate, poate fi extrem de benefică pentru arderea caloriilor.
Cafeaua stimulează adrenalina și, din această cauză, organismul nostru își intensifică arderile de grăsimi. În plus, cafeaua este bogată în antioxidanți, care ne ajută să menținem un nivel ridicat de energie pe parcursul întregii zile.
- Avocado
Dacă majoritatea fructelor sunt bogate în carbohidrați, avocado conține în schimb grăsimi sănătoase. Avocado conține în special acid oleic mononesaturat, care se regăsește și în uleiul de măsline, fibre și potasiu. Adaugă avocado în salate, deoarece, datorită conținutului său de grăsimi sănătoase, crește absorbția substanțelor nutritive care se găsesc în legume și verdețuri.
-
Legumele crucifere
Categoria de legume crucifere include broccoli, conopidă, varza de Bruxelles sau varza simplă. Ca și alte legume, legumele crucifere au un conținut ridicat de fibre, oferind senzația de sațietate, ceea ce înseamnă că nu vei mai fi tentat să consumi tot felul de gustări nesănătoase între mese. De asemenea, legumele crucifere au și un conținut mai ridicat de proteine, comparativ cu alte legume. Această combinație de fibre și proteine face ca legumele crucifere să se numere printre alimentele pe care ar trebui să le consumi, dacă vrei să slăbești.
- Piept de pui
Când vine vorba de mâncăruri sănătoase, nu putem ignora carnea, mai ales pieptul de pui. Acesta conține multe proteine și este foarte delicios. De asemenea, este ușor de preparat și, cel mai important, ne poate ajuta la arderea caloriilor.
Pieptul de pui poate fi gătit pe grătar, poate fi fiert sau pus în supe. Este delicios și versatil din punct de vedere culinar.
- Somon
Somonul este foarte sănătos și îl poți savura cu plăcere, în special dacă preferi carnea de pește. Carnea de somon conține proteine, grăsimi și este bogată în acizi grași esențiali Omega 3.
Cu un astfel de aliment, poți să-ți iei adio de la grăsimi. Somonul poate fi preparat pe grătar, la cuptor sau poate fi fiert.
- Ouă
Sunt perfecte pentru micul dejun și poți să consumi câteva ouă săptămânal, în special albușuri.
Ouăle sunt echilibrate în nutrienți și îți oferă energia necesară pentru a-ți incepe ziua. Poți să le fierbi sau să le faci omletă. Se pot adăuga și în salatele de legume, dar este bine să fie consumate cu moderație.
- Ovăz
Ovăzul reduce colesterolul și îmbunătățește digestia. Conține puține calorii și se poate consuma cu iaurt sau cu lapte degresat. De asemenea, biscuiții de casă din ovăz sunt foarte delicioși și hrănitori.
Pe lângă aceste beneficii, ovăzul este bogat în fibre, oferind senzația de sațietate și prevenind apariția bolilor cardiovasculare și a diabetului.
Acestea sunt cele șapte mâncăruri sănătoase pe care ar trebui să le incluzi în alimentație dacă dorești ca organismul tău să ardă mai multe calorii. Toate aceste alimente pot fi incluse în foarte multe rețete, pentru ca meniul zilnic să fie unul cât mai variat.