Home GetOut Concert U2 la Istanbul

Concert U2 la Istanbul

by Maria Alexandrescu
387 views

In mai 2010, parte din concertele U2 au fost amanate, dupa operatia la coloana suferita de solistul trupei, Bono. Fanii asteapta in continuare cu sufletul la gura noutati despre starea artistului si data revenirii pe scena a trupei U2. Conform site-ului oficial, concertele vor reincepe in luna august, in Europa. Daca aveti in plan un mini concediu spre sfarsitul verii, o varianta buna ar fi sa vizitati Istanbulul cu ocazia concertului U2 de pe stadionul Olimpic Ataturk, pe 6 septembrie.

Istanbulul este capitala comerciala, istorica si culturala a Turciei, un oras aflat la confluenta mai multor culturi, care imbina armonios contrastele si ofera o experienta de neuitat. Iata cateva obiective turistice din Istanbul pe care va recomandam sa le vedeti, inainte de concertul U2.

Moscheea Albastra este probabil unul dintre primele locuri in care veti dori sa mergeti. Construita intre 1609-1616, un tribut adus superioritatii islamului, Moscheea Albastra este ultima si cea mai impresionanta structura a imperiului otoman. Este singura moschee care are in structura 6 minarete, care la randul lor au 16 balcoane decorate cu granit albastru. Nu uitati, incaltarile se lasa la intrare!

Palatul Topkapi, situat in peninsula Cornul de Aur, a gazduit toti sultanii otomani timp de aproape patru secole. Este o constructie imensa pe aproape 700.000 metri patrati, cu un zid de 1.400 metri lungime. Tezaurul Imperiului Otoman, Divanul si Camera Circumciziei sunt doar cateva parti din Palatul Topkapi pe care trebuie sa le vizitati.

Bazilica Cisternelor, supranumita „Palatul care se scufunda”, a asigurat sistemul de apa pentru marele palat, dar si pentru gradinile din Palatul Topkapi. 52 de trepte trebuie coborate pentru a putea vedea coloanele inalte de 9 metri. Bazilica Cisternelor are o suprafata de 9.800 de metri patrati, peste 300 de coloane din marmura si o capacitate de 100.000 tone de apa.

Una dintre cele mai frumoase privelisti le veti putea admira in timpul unei calatorii cu vaporul pe Bosfor. Canalul Bosfor face legatura intre Marea Neagra si Marea Marmara si desparte Europa de Asia, prin stramtoarea Dandanele.

Orice calatorie in Istanbul trebuie sa includa si o vizita de shopping in Grand Bazar. Situat langa centrul istoric, bazarul este o experienta de cumparaturi fabuloasa. Sute de magazine sunt ingramadite pe alei, iar vizitatorii sunt asaltati de negustorii turci. Nu exista preturi afisate, secretul cumparaturilor sta in negocierea „la sange”.

Si dupa atata alergatura, urmeaza mult asteptatul concert! Concertul U2 la Istanbul face parte din turneul mondial „360”, care va mai include Germania, Grecia, Rusia, Elvetia, Franta, Belgia, Spania, Danemarca, Finlanda, Italia si Portugalia.

Biletele la concertul U2 din Istanbul pot fi comandate online pe www.myticket.ro si au preturi variate, in functie de pozitionare: 105 ron, 160 ron, 210 ron, 265 ron, 365 ron, 470 ron, 630 lei, 780 lei. Agentiile de turism ofera pachete continand cazare si bilet de concert cu preturi pornind de la 230 Euro / persoana.

Data: 6 septembrie 2010

Concert U2 la Istanbul


You may also like

Lasă un răspuns