Home TimeOut Cateva carti de la editura Polirom pe care nu ar trebui sa le ratezi

Cateva carti de la editura Polirom pe care nu ar trebui sa le ratezi

by Amira Pretorian
712 views

Stim ca in ziua de azi, multi dintre noi citesc ebook-uri sau chiar isi pun un audiobook. Unii, din pacate, nici nu mai citesc. Cartile au si au avut intotdeauna insa un farmec aparte, pe care trebuie sa il simtim si sa il apreciem fiecare dintre noi. Nimic nu se compara cu acel sentiment pe care il ai cand tii in maini o carte, cand ii auzi fosnteul paginilor si simti mirosul hartiei. E acel sentiment de siguranta si visare, de dedublare a eului pentru a te afunda in lumi ciudate, necunoscute, sau pe care nu le vei putea vedea niciodata cu adevarat. Cartile ne lasa sa fim ceea ce ne dorim, ele nu ne judeca si nu ne spun niciodata “gata, e prea mult!”. Ele ne lasa sa le citim, sa le resfoim si sa le pastram o viata intreaga in casa si in inimile noastre. Oricand este vremea pentru a citi o carte buna, insa in special in zile ca acestea, cand soarele nu mai doreste sa ni se arate si suntem nevoiti sa stam acasa, cuibariti sub o patura calduroasa si cu o ceasca de ceai cald alaturi. Da, in acest peisaj de toamna sau iarna, o carte buna nu trebuie sa ne lipseasca. Si iata 2 carti pe care ti le recomandam cu drag de la Editura Polirom carti online, oferite online, la preturi exceptionale, de librariadelfin.ro:

1.Alte culori, de Orhan Pamuk. Este usor sa cazi sub vraja lui Pamuk atunci cand vorbeste despre scrisul sau si despre tara sa. Este una din acele carti Polirom atat de iluminatoare si mari. Pamuk are un minunat simt al umorului si al ironiei. Reflectand asupra obsesiilor de-a lungul vietii, a propriilor romane si a lucrurilor ce apartin altora, Pamuk impleteste inteligent amintirile, locurile si temele politice intr-o naratiune continua, realizand o imagine neasteptat de coeziva a vietii sale ca om literar. In cele trei decenii in care autorul premiat cu premiul Nobel (2006) Orhan Pamuk s-a dedicat scrierii fictiunii, el a produs, de asemenea, eseuri si articole provocatoare, emotionante si evocatoare. El aimplica, printre altele, lucrarile lui Nabokov, Kundera, Rushdie si Vargas Llosa si discuta despre propriile sale carti si despre procesul de scriere. Aflam, de asemenea, cum traieste, deoarece povesteste lupta sa de succes pentru a renunta la fumat, descrie relatia cu fiica sa si reflecta asupra controverselor pe care le-a atras in ultimii ani. Iata o compilatie atenta a celei mai bune non-fictiuni a unui romancier stralucitor, care ofera perspective diferite asupra obsesiunilor sale de-a lungul vietii cu singuratatea, multumirea, cartile si orasele care au modelat experienta sa.

2.De duzina, de Charles Bukowski . Acesta este ultimul roman complet al poetului si scriitorului din Los Angeles, Charles Bukowski. A fost publicat in 1994, cu putin timp inainte de moartea lui Bukowski. A inceput sa il scrie in 1991 si a intampinat mai multe probleme in timpul creatiei sale. S-a imbolnavit in primavara anului 1993, aproape de finalul roman. De duzina comenteaza obsesiile genului fictiunii pulp. Bukowski dedica povestea „scrierii proaste”, intrucat Bukowski nu si-a planificat bine romanul de mister. Bukowski a scris unele dintre cele mai violente, cinice, sarcastice si socante opere in ultimele luni ale vietii sale. Multi critici au fost de acord ca acest roman exemplifica o alta realitate a lui Bukowski aratand o acceptare a propriei sale mortalitati iminente. Romanul il evoca pe Raymond Chandler, un autor care a locuit in Los Angeles si a pus povesti acolo, asa cum a facut Bukowski. Romanul prezinta, de asemenea, similitudine cu unele lucrari ale lui Dashiell Hammett, si numele personajului Nicky Belane rimeaza sugestiv cu numele autorului Mickey Spillane, precum si cu cel  al personajul principal din Casablanca, Rick Blaine.

Pentru mai multe titluri, poti cauta in categoria Polirom noutati unde, cu siguranta, vei descoperi carti deosebite.

You may also like