Cancerul si alimentatia, Cartea Studiul China de Dr. T. Colin Campbell, Thomas M. Campbell II
La sfarsitul anilor 1970 existau doua observatii principale care sugerau relatia intre dieta si cancer. In primul rand dieta vestica bogata in grasimi si carne, dar saraca in fibre, era puternic asociata (corelata) cu incidenta cancerului de colon si de san. In al doilea rand, in cazul persoanelor care migrau in zone unde se semnala un risc crescut de cancer, se observa cresterea riscului de boala a zonei unde se mutau, indiferent de mostenirile lor etnice sau genetice.
Un set concludent de informatii a fost realizat de Academia de Stiinte a SUA, in raportul din 1982 cu titlul Diet, Nutrition and Cancer.
Cartea Studiul China
Traducator: Cristian Hanu
Tip coperta: Brosata
Format: 130×200
Numar pagini: 528
De ce China?
In anul 1981, Academia Chineza de Stiinte Medicale a publicat un Atlas al Mortalitatii [din pricina] Cancerului raportat la anii 1973-75, analizand diferite cancere din 2400 de regiuni ale Chinei. Aceste harti indicau cancerul ca fiind prezent in mod deosebit in anumite zone geografice. Rata in aceste regiuni era de cateva zeci de ori, chiar o suta de ori mai mare decat in zonele care indicau valoarea cea mai mica, observandu-se astfel o diferenta imensa fata de raportul acelorasi rate de 1.5-2.0 din America.
Rezidentii acestor regiuni traiau in general in aceeasi zona toata viata lor, consumau aceeasi dieta, unica si specifica regiunii lor, fenomenul avand loc invariabil, an de an. Dieta lor (saraca in grasimi si bogata in fibre si alimente pe baza de plante) era in contrast evident cu dieta bogata a tarilor occidentale.
Studiul China a primit premiul de „cartea anului” in 2005 din partea editorilor revistei de informatii vegetariene VegNews Magazine
Aprecieri pentru cartea Studiul China de Dr. T. Colin Campbell, Thomas M. Campbell II
,,Studiul poate fi considerat Grand-Prix-ul in epidemiologie.”
– New York Times
„Toata lumea din domeniul stiintei nutritiei se bizuie pe T. Colin Campbell, care este unul din titanii acestui domeniu. Este una din cele mai importante carti despre nutritie care au fost scrise vreodata – citirea ei va poate salva viata.”
– Dean Omish, doctor in medicina, fondatorul si presedintele Institutului de Cercetare in Medicina Preventiva, profesor universitar, Universitatea California, San Francisco, autor al lucrarilor Dr. Dean Omish’s Program for Revearsing Heari Disease si Love & Survrval
„Scrisa cu candoare, curaj si claritate si cu onestitate intelectuala si profunzime, aceasta carte captivanta este destinata a fi una din cele mai importante carti ale deceniului. Daca va fi implementat, Studiul China va inaugura o noua era a sanatatii contagioase.”
– Hans Diehl, doctor in stiinte medicale, master in sanatate publica, absolvent al Institutului de Medicina prin Stil de Viata, autor de best-sellers si intemeietor al programului CHIP al Bisericii Adventiste (Coronary Heart Improvement Program)
„Lucrarea Studiul China a lui Colin Campbell este o carte importanta si interesanta. impreuna cu fiul sau Tom, el comenteaza studii cu privire la relatia dintre dieta si boala. Concluziile sale legate de consecintele periculoase ale proteinelor de origine animala sunt uluitoare. La fel de surprinzatoare a fost si dificultatea de a prezenta rezultatele sale publicului. Este o istorie care trebuie ascultata.”
-Robert C. Richardson, doctor in stiinte, laureat al Premiului Nobel, profesor de fizica la catedra F.R. Newman si vicepresedinte (Cercetare), Universitatea Corneli
„Studiul China constituie cea mai convingatoare dovada de pana acum in ceea ce priveste prevenirea bolii de inima, a cancerului si a altor boli vestice prin mijloace dietetice. Este cea mai buna carte atat pentru tarile dezvoltate economic, cat si pentru cele ce trec printr-o tranzitie rapida de schimbari economice sidestildeviata.”
– Junshi Chen, medic, doctor in stiinte, profesor senior in Cercetare la Institutul pentru Nutritie si Siguranta Alimentara, Centrul Chinez pentru Controlul si Prevenirea Bolilor
„Cartea Studiul China este extraordinar de utila, superb scrisa si extrem de importanta. Lucrarea Dr. Campbell este revolutionara prin implicatiile ei si senzationala prin claritatea ei. Am invatat o multime de lucruri din aceasta carte curajoasa si inteleapta. Daca vreti sa mancati sunca si oua la micul dejun si apoi sa luati medicamente care sa scada colesterolul, este dreptul dumneavoastra. Dar daca vreti sa va aparati cu adevarat sanatatea, cititi Studiul China si faceti-o cat mai repede! Daca veti da atentie sfaturilor din acest ghid important, corpul dumneavoastra va va multumi in fiecare zi, toata viata de acum inainte.”
– John Robins, autor al lucrarilor Dietfor a New America si The Food Revolution
1 comment
SUPER STUDIU