Home TimeOut „Simfonia meniului” sau ospat la curtea regelui

„Simfonia meniului” sau ospat la curtea regelui

by Matilda
403 views

Inca de pe vremea cand citeam povesti nemuritoare, mi s-a parut de-o picanterie aparte sa detii funtia de degustator la palatul regal. Va amintiti probabil cum vizualizati, copii fiind, mesele imbelsugate asternute dinaintea lui Harap-Alb si-a suitei sale, fructe dintre cele mai „rumene” si mai frumoase din imparatie, purcei de lapte cu marul in gura, curcani intregi pe tipsii aurite, s.a.m.d (proasta educatie am mai primit 😆 ). Imaginati-va acum ca job-ul vostru este sa mancati din toate astea, desigur, in interesul regelui, si sunteti si remunerati pentru treaba buna pe care o faceti. Cum e? 🙂

Daca aveti o imaginatie destul de bogata puteti afla mai indeaproape cum e, vizitand expozitia „Simfonia meniului”, ce va fi deschisa inclusiv pe 16 iunie 2009, la Muzeul National Cotroceni.
In cadrul acestei expozitii a fost reconstituita servirea unui dejun regal, in sufrageria castelului, si sunt prezentate meniuri servite la dejunurile si dineurile regale in perioada regilor Carol I, Ferdinand I şi Carol al II-lea, meniuri servite la dejunuri si banchete date in onoarea unor personalitati ale vietii politice si culturale (Ion I.C. Brătianu, Take Ionescu, gen. H. Berthelot), alaturi de meniuri servite in renumite restaurate romanesti, carti vechi de bucate, dar si serviciul din cristal de Boemia al reginei Maria, servicul de sparanghel, trusa de tacamuri din argint, toate acestea folosite la mesele regale.

Adresa: Bd. Geniului, nr. 1
Telefon:
+40-21-317.31.06
www.muzeulcotroceni.ro

You may also like

Lasă un răspuns