Nimic mai dulce decat evenimentul de lansare Coffet, desfasurat aseara la Ceainaria Rendez-Vous Floreasca.
Brandul Coffet este completarea fireasca a unui real succes pe care ceainariile Rendez-Vous l-au avut incepand de la deschiderea primei, in anul 2007. De astazi, ceaiurile aromate se vor combina delicios cu cele mai bune prajituri pe care le-ati mancat vreodata.
De ce sunt prajiturile Coffet cele mai bune? Ma veti suspecta de o nota de subiectivism, si veti gandi, in mod sigur: „des gustibus…”, motiv pentru care voi face un apel „la clasici”. Prietenul nostru Proust (baiat destept, trebuie sa recunoasteti) spunea ca memoria este o treaba foarte delicata, care functioneaza independent de vointa noastra, de multe ori, mai ales cand vorbim despre memoria afectiva. Ca noi asociem anumite trairi cu anumite gusturi si arome, iar de-a lungul vietii, de cate ori regasim gusturile acelea, trairile placute ne revin in minte si ne creaza o stare de bine si de confort.
Pe acest argument, stiintific demonstrat, imi bazez afirmatia ca prajiturile Coffet sunt cele mai bune.
Am avut aseara, la dispozitie, aproximativ 20 de tipuri diferite de prajituri, 20 de gusturi, si cam tot atatea trairi generate de amintiri. Am mancat cel mai bun cozonac cu nuci si cacao, cozonacul acela pe care il facea mama de Craciun, cand in toata casa mirosea a sarbatoare, a curat si a bucurie. Am mancat cea mai buna prajitura cu mere si scortisoara, aceeasi pe care bunica ne-o pregatea in zilele de duminica, atunci cand ne strangeam toti in jurul mesei, cu nasurile rosii de frig si mainile amortite de la joaca cu bulgari de zapada. Si am mancat cel mai bun tort-amandina, pe care mi-l amintesc perfect de la zilele mele de nastere, cele mai frumoase aniversari care mi-au fost pregatite vreodata. Erau chiar prajiturile acelea, gusturile acelea, trairile acelea, pe care le-am avut in copilarie mi-au invadat aseara pieptul, si ochii, si sufletul, si-am regasit in mine timpul care nu este pierdut pentru niciunul dintre noi.
Spun asta cu mana pe inima, prajiturile Coffet sunt mai mult decat niste dulciuri. Sunt motiv de introspectie si de meditatie, motiv de bucurie si de regasire a celor mai indepartate sentimente care ne-au adus in timpurile astea, si ne-au facut ceea ce suntem. Sunt aromele autentice, gusturile care ne trezesc si ne leagana, tresaririle care ne confirma existenta.
In viteza vietii pe care o traim, putine mai sunt motivele de bucurie. Putine sunt locurile in care putem merge si simti ca ne regasim. Si putini oamenii care ne dau sentimentul de apartenenta si de „acasa”. Asta face Coffet si Rendez-Vous. Ne intoarce la ceea ce suntem, la ce e mai bun in noi. Nu trebuie sa ma credeti. Faceti un experiment. Luati un ceai si o prajitura, asezati-va comod in fotoliu, respirati adanc, goliti-va mintea de tumultul activitatii voastre cotidiene, si imbratisati delicat, in cerul gurii, o bucatica din prajitura, cu o inghititura de ceai. Nu va sfiiti sa zambiti placerii pe care o veti simti astfel. Coffet a fost creat pentru a face oamenii fericiti.
3 comments
Am fost si eu la lansare si sa stiti ca merita toti banii!
Doar in Floreasca? Ce-i drept, targetul e din zona…
A zis cineva prajituri? Eu iubesc tare mult prajiturile si mai ales cand merg in oras la un suc. O idee foarte buna!