Home TimeOut In week-end are loc cel mai mare targ international de universitati

In week-end are loc cel mai mare targ international de universitati

by Matilda
407 views

Peste 100 de universitati internationale din Europa si SUA ii asteapta pe elevii si studentii romani pe 16-17 martie la Sala Palatului din Bucuresti pentru a le vorbi despre cum pot urma un program de studiu in strainatate. Pe parcursul celor 2 zile, cei 6.000 de vizitatori asteptati vor primi informatii despre taxele de scolarizare, posibilitati de finantare, ce programe sunt disponibile in domeniile de interes pentru ei si care este procesul de aplicare. Nu in ultimul rand, la RIUF vizitatorii vor avea acces la consiliere gratuita pentru a aplica la studii in strainatate din partea consultantilor EDMUNDO, pe care ii pot intalni la eveniment.

Universitati de top prezente la Bucuresti

RIUF este singurul loc in care tinerii pot discuta cu studenti si absolventi romani de la universitatile de top din lume. Astfel, pe parcursul celor 2 zile, reprezentanti de la MIT (universitate plasata pe locul 1 in topul mondial QS), Harvard (care vor sustine o prezentare), Princeton, University of Paris-Sorbonne, London School of Economics si University College London vor povesti vizitatorilor RIUF ce inseamna sa fii student la o universitate de top din lume.

In plus, participantii la targ vor avea acces la zeci de standuri ale universitatilor din Marea Britanie, Franta, Germania, Olanda, Suedia, Belgia si alte 15 tari, ale organizatiilor care desfasoara programe de dezvoltare personala si profesionala, cursuri de limba, carti si multe altele. Lista completa a expozantilor poate fi vazuta aici.

Admitere pe loc

Sunt ultimele zile pentru inscrieri la Spot Admissions! In urma pregatirii unui set de documente si a unui interviu de 15 minute, participantii au sansa de a fi admisi pe loc. Termenul limita de trimitere al documentelor difera in functie de orasul (Bucuresti, Timisoara sau Iasi, orasele unde are loc aceasta editie a targului) in care va fi sustinut interviul. Mai multe detalii pot fi gasite la urmatorul link.

Prezentari despre oportunitatile disponibile

Pentru a avea discutii mai aprofundate cu reprezentantii universitatilor si pentru sansa de a fi remarcat de catre acestia, ceea ce poate fi util in procesul de aplicare, vizitatorii pot participa la sesiuni de prezentari. In cadrul lor vor fi prezentate informatii despre diferitele sisteme academice si particularitatile lor, despre facilitatile oferite de universitati pentru studenti, despre pasii necesari realizarii unei aplicatii la studii in strainatate, dar si despre oportunitatile de cariera si modul in care universitatile isi ajuta absolventii sa aleaga domeniul potrivit.

Pentru a participa la prezentari, este necesara inscrierea pe site-ul RIUF.

Tombola cu premii

Vizitatorii au si ocazia de a castiga o serie de premii, eligibili fiind cei care completeaza chestionarul disponibil la standul de tombola. Astfel, au ocazia de a intra in posesia unor carduri cadou pentru a cumpara carti de la Okian, cursuri de limba engleza si germana, pachete de cosmetic Unilever sau reduceri pentru sustinerea testelor IELTS si TEOFL.

 

Pentru a participa la targ este necesara inscrierea pe site.

Detalii pe www.riuf.ro.

Parteneri educationali: Primaria Municipiului Bucuresti, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Consiliul Municipal al Elevilor, Asociatia de Educatie Sociala.

Parteneri institutionali: British Council, CampusFrance Roumanie, Comisia Fulbright, DAAD

Companii partenere: Cinema City, Okian

Parteneri media: Adevarul, Best Resource, Bucharest Guide, Business24, Calendar Evenimente, ED Web, Edu-news.ro, Ejobs, Goingout, Intuitext, Marketing Events, Onlinestudent, Radio Romania Cultural, Regielive, Romania Libera, Romania Pozitiva, Studentie.ro, Sapte Seri, Teen Press, Vinsieu.ro, Ziare.com

Organizatii partenere: AIESEC, ASCIG, ASER, Asociatia Bucharest Running Club, Aspire Academy, BOS, Hipo, Inspire Business, ISIC Romania, LSRS, PRIME Romania, VIP

You may also like

Lasă un răspuns