Home TimeOut Concert Herbie Hancock in Romania

Concert Herbie Hancock in Romania

by Maria Alexandrescu
516 views

Herbie Hancock va concerta pentru prima data in Romania, pe 29 octombrie, la Sala Palatului din Bucuresti. Bucurandu-se de succesul unei cariere de peste cinci decenii, Herbie Hancock este unul dintre numele de referinta ale industriei muzicale internationale, un artist complet ce a adus contributii majore muzicii, influentand in mod determinant genuri precum jazz-ul electronic, muzica acustica sau R&B-ul.

Dupa o colaborare de cinci ani cu „Miles Davis Quintet”, Herbie Hancock experimenteaza cariera solo, lansand cateva albume precum „Maiden Voyage”, „Empyrean Isles”, sau „Speak Like a Child”. In 1973, revine insa la formula de grup, punand bazele trupei The Headhunters alaturi de care a inregistrat albumul „Head Hunters”, primul album din istoria jazz-ului premiat cu discul platina! Au urmat alte 11 materiale discografice prezente in topurile muzicale ale anilor ’70, compozitiile sale din aceasta perioada fiind o extraordinara sursa de inspiratie pentru generatiile urmatoare de artisti. Colaborarea cu Bill Lashwell, din anul 1983, a reprezentat un alt moment reprezentativ pentru cariera lui Herbie, albumul celor doi, „Future Shock”, fiind premiat cu discul de platina, iar single-ul „Rockit” cu premiul Grammy pentru cea mai buna piesa instrumentala R&B.

Unul dintre cei mai influenti artisti ai momentului, Herbie Hancock este totodata unul dintre cei mai premiati muzicieni din istorie, palmaresul sau reunind 50 de albume proprii, peste 20 de milioane de copii vandute, 12 premii Grammy, un premiu Oscar pentru coloana sonora a filmului „Round Midnight”, precum si alte peste 25 de distinctii printre care Ordinul Artelor si Literelor in grad de Ofiter, oferit la Paris, in 1985, si premiul pentru „Artistul Anului”, oferit de fundatia Harvard in anul 2008. In plus a avut colaborari de succes alaturi de nume celebre precum Miles Davis, Joni Mitchell, Stevie Wonder, Sting, Annie Lennox, Christina Aguilera, Carlos Santana, Norah Jones sau Leonard Cohen.

Herbie Hancock va concerta in premiera in Romania in octombrie 2010, publicul avand ocazia sa il asculte live pe unul dintre cei mai importanti reprezentanti ai jazzului modern international.

Biletele vor fi disponibile pe www.myticket.ro si in reteaua magazinelor Diverta la urmatoarele categorii de pret, un functie de pozitia fata de scena.: 80, 120, 160, 200 si 240 lei.

Data: 29 octombrie, 20.00

Herbie Hancock in Romania

Sala Palatului
Str. Ion Campineanu, nr. 28

You may also like

Lasă un răspuns