5 motive neobișnuite pentru a studia în străinătate
Statisticile UNESCO arată că numărul românilor care studiază în străinătate a crescut de la an la an, de la 12.000 (în 2000) la peste 25.000 (în 2011). Majoritatea pleacă la o universitate din afara țării pentru experiența academică, pentru un proces de învățare de o calitate superioară, desfășurat într-un mediu multicultural. Însă, pe lângă acestea, studenții internaționali se pot bucura și de facilități ieșite din comun, fie că este vorba despre coborârea către sala de clasă pe un tobogan, cursuri despre Harry Potter ori Lady Gaga, fie de un proces de admitere care durează 15 minute.
Cobori la oră…pe tobogan
Cine zice că la școală nu poți să te distrezi? Pentru studenții de la Technical University of Munich, scările sunt de domeniul trecutului. În clădirea de Matematică/Informatică din campusul Garching se ajunge la ore pe tobogan. Toți vizitatorii din clădire pot să folosească 2 tobogane înalte de 4 etaje, care îi aduc pe cursanți cu zâmbetul pe buze la oră.
Cursuri despre Harry Potter sau Lady Gaga
Ce-ai zice să studiezi despre Harry Potter sau Lady Gaga? Poți să faci asta în cadrul unor cursuri care se întind pe un semestru întreg, la sfârșitul căruia îți vor fi testate informațiile dobândite. Durham University din Marea Britanie oferă un curs denumit “Harry Potter and the age of illusion”, având ca scop măsurarea relevanței romanelor Harry Potter pentru sistemul educațional din secolul 21. La University of South Carolina se predă cursul “Lady Gaga and the Sociology of Fame”, în care se urmărește studierea elementelor sociale care au contribuit la faima artistei.
Aceste cursuri reprezintă o parte mică din oferta bogată, care cuprinde și cursuri rar întâlnite la facultățile din România, precum cursuri de aeronautică și aerodinamică, criminologie, design 3D (cu ateliere aplicate), terapii complementare, coregrafie, nanotehnologie. Mai mult, există și dotări impresionante pentru a susține aceste cursuri, cum ar fi un simulator de zbor (utilizat de studenții de la Coventry University, din Marea Britanie, universitate prezentă la RIUF), studiouri de teatru și de înregistrare audio (accesibile cursanților la University of Portsmouth, din Marea Britanie, prezentă la RIUF).
Un proces de admitere mai aparte
Care poate dura doar 15 minute. Universități din Marea Britanie, Olanda, Grecia și Danemarca vin la RIUF pentru a susține sesiuni de Spot Admissions. În cadrul lor se pot înscrie candidații care pot să înceapă să studieze din anul școlar 2013-2014. Aceștia trebuie să aducă un set de documente (formularul de aplicație, un eseu personal, foaia matricolă și dovada unui test de limbă-în cazul în care candidatul a susținut un astfel de test) și să susțină un interviu de 15 minute cu reprezentanți ai universităților internaționale, în urma căruia pot fi admiși pe loc. Peste 500 de elevi s-au bucurat în trecut de această oportunitate, iar lista completă a universităților și detalii privind pregătirea dosarului pot fi găsite aici.
Inveți într-un mod distractiv
Pentru ca și noi vrem sa înveți distrându-te, ți-am pregătit o modalitate distractivă de a afla mai multe informații despre studiul în străinătate. Vino sâmbătă, 13 octombrie 2012, ora 11.00 în fața Clubului Maxx din Regie să participi la o vânătoare de comori, la capătul căreia te așteaptă premii interesante. Află mai multe pe www.riuf.ro/treasurehunt.
Poți afla și mai multe informații despre studiul internațional la RIUF, unde poți discuta direct cu reprezentanții universităților internaționale, pe 20-21 octombrie la București și pe 23 octombrie la Cluj. Detalii despre universitățile participante și programul activităților adiționale ce se petrec la târg pot fi găsite pe site-ul www.riuf.ro. Mai mult, cei interesați de alte activități și facilități deosebite din cadrul universităților din străinătate pot afla aceste informații și multe altele legate de studiul internațional pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/grup.educativa.
Susținătorul RIUF este: Intact Media Academy
Partenerii media ai RIUF sunt: 9 AM, Ambition, Best Resource, Biz Camp, Business24, EDU Manager, Edu News, Ejobs, Intuitext.ro, Goingout, Onlinestudent, Regielive, România Liberă, România Pozitivă, Școala EDU, Studentie.ro, Teen Press, Vinsieu, Wall-Street, Youmago, Ziare.com.
Parteneri instituționali ce contribuie la succesul evenimentului: British Council, CampusFrance, Comisia Fulbright, DAAD, Primăria Municipiului București, Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului.
Parteneri educaționali ce susțin RIUF sunt: AIESEC, Akcees, ARDOR, ASCIG, ASER, Aspire Academy, ASPSE, Best, BOS, BYP, GRASP, Hipo, ISIC, LSRS, VIP, VWI.
1 comment
Cum poate sa arate! E normal sa preferi acele locuri decat universitatile din Romania unde, inca, mai intalnesti profesori cu conceptii comuniste, adevarti tirani!