Recomandari pentru restaurante Ploiesti
As incepe cu o observatie personala. In ciuda asteptarilor, Ploiestiul nu miroase a gaz, decat poate accidental. Este mai probabil ca, mergand pe una dintre strazile mai noi sau mai vechi ale orasului, sa te imbie un miros de mancare buna, proaspat gatita. Seamana intr-un fel cu strategia de marketing folosita la gratarele de mititei: mirosul face pofta…
Probabil ca la fel se intampla si in vremurile in care marele Caragiale statea la o berarie visand la viitoarea sa cariera scriitoricesca, la vremea efemerei Republici proclamate de Candiano Popescu sau in vremurile in care Nichita Stanescu scria pe servetele de hartie poeme de dragoste pe care le intindea apoi, discret, fetei pe care o invitase la terasa, la o limonada.
Ploiestiul a cunoscut cresterea exploziva odata cu extinderea exploatarilor petroliere si a rafinariilor din apropiere. Asta s-a reflectat si in nivelul de viata al ploiestenilor. Au aparut strazi cu case la fel de elegante ca cele din Bucuresti, magazine, scoli foarte bune, teatru, dar si numeroase hoteluri, restaurante, berarii si cafenele, pe placul atat al petrolistilor romani dar si al inginerilor straini trimisi de marile corporatii internationale care aveau interese in zona.
In prezent, desi extractia petrolului a ajuns la un nivel mai mult simbolic decat economic, Ploiestiul este inca strans legat de petrol prin rafinariile sale si prin productia de utilaje de profil si asta inseamna ca este inca un oras puternic, cu oameni care vor sa traiasca, dar sa se si distreze de cate ori au ocazia.
O masa copioasa sau un pranz frugal in restaurante Ploiesti
Oferta de restaurante in Ploiesti este foarte variata, pornind de la restaurantele cu istorie bogata cum ar fi Berbecul de la parterul Hotelului Central, a carui istorie incepe din perioada de mare glorie a orasului, cea interbelica, si pana la pizzeriile pentru oamenii grabiti sau fastfood-ul McDonald’s.
Pentru ca am mentionat Hotelul Central, in afara de Salonul si Crama Berbec mai ofera si Sala Polivalenta, o locatie eleganta si spatioasa, avand o capacitate de 150 – 200 de locuri in functie de aranjarea meselor, si 250 locuri stil teatru, care dispune de facilitati deosebite (climatizare, sonorizare, internet wireless, garderoba) si un foier generos fiind perfecta atat pentru receptii, banchete, petreceri private / corporate, expozitii, cat si pentru conferinte. Tot in Hotelul Central se poate lua masa in Salonul Clasic, un restaurant elegant cu o capacitate de 120 de locuri, potrivit si pentru un dineu de afaceri, dar si pentru o cina romantica.
Ar mai fi de mentionat Complexul „Ca La Mama” (cu restaurant, terasa, spa si piscina), destinat exclusiv evenimentelor, fie ele petreceri de nunta sau de botez, dar si seminarii, conferinte, aniversari sau prezentari moda.
Asa cum se intampla in toate orasele mari, si in Ploiesti si-au facut aparitia restaurantele cu specific. Intre cele italienesti putem remarca „Pizzeria nr.14”, „Da Vinci”, „Trattoria Prestij”, „Angelo”, „Lazarini”, „Italiano Vero”. Cu profil grecesc este „Taverna DIONYSOS” iar cu profil chinezesc restaurantul „Dim Sum”.
Majoritatea dintre ele ofera toate conditiile pentru desfasurarea unor mese festive cu numar mare de invitati, in special a nuntilor.
Este de mentionat ca pe masura ce orasul s-a extins spre suburbii, el a fost urmat si de dezvoltatorii de restaurante, fie ca este vorba de zona nordica, spre Padurea Paulesti, fie spre sud, spre Codrii Vlasiei, adica spre Barcanesti si Romanesti.