Aseara am fost la restaurant Repertorium Gourmet. A devenit un obicei acest lucru, in ultima vreme, pentru ca nimic nu ma relaxeaza mai tare decat muzica in surdina care curge ademenitor dintr-un saxofon, de undeva intr-un colt al gradinii, un cocktail rece si o terasa linistita, de o eleganta desavarsita. Buna parte din savoarea locului este data de expozitia de tablouri pe panza, care impodobesc totul ca intr-o imbratisare. Balerine gratioase si arlechini veseli, all around, iti dau o stare de bine si de confort incredibila, facandu-te sa uiti, in foarte scurt timp, de agitatia zilei si de gri-ul orasului.
Gandurile mi-au devenit limpezi si clare, am putut sa-mi asez in ordine cateva „nelinisti”, apoi le-am dat drumul sa zboare, pentru a ma putea bucura pe deplin de rasfatul culinar de care oricine poate avea parte la restaurant Repertorium Gourmet. Am comandat, la inceput, preparatul „melodica” (atat restaurantul cat si denumirile felurilor de mancare au o legatura cu muzica) o combinatie absolut delicioasa de branza gorgonzola si fistic maruntit, care invaluie o boaba de strugure intr-o sfera perfect echilibrata din punct de vedere arome, ce poate crea dependenta. 🙂
Si-am considerat ca nimic nu i se potriveste mai bine unei melodii de exceptie, decat niste versuri subtile si rafinate, asadar am continuat festinul cu preparatul „lirica” – sparanghel la gratar cu Brie fondant si Parmezan Reggiano.
Dat fiind ca primisem si un coperto (unt aromatizat, bagheta frantuzeasca facuta in casa, masline negre si verzi) din partea casei, m-am mai gandit doar la desert. Subliniez „din partea casei”, pentru ca regula este ca acest asa intitulat „coperto” sa reprezinte de fapt o taxa pe care restaurantele de lux o percep clientilor. Nu este cazul la restaurant Repertorium Gourmet, unde standardul ar permite, insa buna educatie – ba. 🙂 „Prajitura placerii” este cel mai bun cheese cake pe care l-am gustat vreodata, insotita de dulceata de merisor cu sos de rodie, si de fructul pasiunii, proaspat.
Un pahar de Prosecco s-a potrivit minunat combinatiei, iar cafeaua Illy a desavarsit regalul de savoare si aroma. Pe terasa erau deja 3-4 mese pline, discutiile se purtau armnios si delicat, oamenii pareau a fi multumiti si relaxati.
Restaurant Repertorium Gourmet este genul de loc in care vrei sa-ti inchei o zi obositoare la serviciu, sau sa-ti aduci prietenii pentru o masa festiva. Rafinamentul nu da gres niciodata.
Restaurant Repertorium Gourmet
Str. C.A. Rosetti, nr. 19
Telefon: +40 31 104 11 13
www.repertoriumgourmet.ro
3 comments
m-am uitat si pe site si totul arata suuper..insa de preturi ce poti spune?..mersi
Frumos, m-ai convins!
Articolul e scris recent? 🙂
Acum 3 saptamani. 🙂