INCHIS!
Restaurant Musafir Centrul Vechi (un alt „Musafir by Amarjit” a fost deschis in Rahova, pana nu demult), se inghesuie pe Covaci, fosta strada a bisnitarilor, ulterior a consignatiilor prafuite, in urma carora s-au „inaltat” pub-uri, cafenele si chiar restaurante. Intamplator, gasindu-l pe facebook, invitat la oarece eveniment de o membra a unei „fratii indiene”, am decis sa iau un prieten din Punjab si sa vedem minunea. Centrul Vechi nu e prea intins, strada Covaci nu e lata (si nici lunga), asa ca restaurantul Musafir n-a fost greu de localizat. Intrarea in restaurant se prezinta cam asa:
Holul ne-a amintit de memorialul durerii, ce-i drept, cu luminita de la capatul tunelului suficient de vizibila. Daca esti suficient de curajos incat sa treci prin hol, sa urci cateva trepte de lemn cu vedere directa la o minicentrala termica mandru exhibata pe stanga, si deschizi o usa, apare restaurantul in toata splendoarea lui, dupa cum se poate viziona in imagini:
Ambientul Restaurant Musafir Centrul Vechi
Modul in care e finisat restaurantul nu are nevoie de cuvinte (oricum ar fi prea palide pentru ce e acolo). Imaginile graiesc de la sine:
Ospataritele au un aer tineresc, cu blugii in vine, si cu un aer degajat. Meniul restaurantului Musafir arata ca in poza, avand preparatele listate dupa denumirea indiana, englezeasca si romaneasca.
Am incercat sa comand delicatesele indiene Bulghur Kofta, Bartha… dupa care am fost oprit de catre ospatarita, care mi-a cerut sa nu-i mai spun denumirile in indiana, ca nu le pricepe, ci in engleza sau romana. Bun, daca la un restaurant indian (musafir sau nu), chelnerii nu stiu meniul, treaba incepe mai rau decat cu holul de la intrare. Am reluat, comandand (de data asta in romana):
hummus cu usturoi calit, vinete coapte cu susan, chiftelute vegetariene, orez cu sofran indian, pui cu unt (asa se numeste Murgh makhani la cel indian Musafir), si doua Roti din faina integrala. Am vrut sa comandam si desert, respectiv Ras Malai, dar ni s-a spus ca nu mai au, la fel placinta inghetata cu branza. Aveau doar Gulab Jamum, ceea ce n-am avut chef sa luam, satui fiind de respectivul desert indian, care e cap de lista in toate meniurile restaurantelor indiene din Bucuresti. Vazusem tot pe facebook mare taraboi facut pe tema delicatesei numita gutuie calda cu scortisoara, asa ca am intrebat ce e cu ea, si am aflat ca e, citez „e un nectar, o promotie de la santal, in care punem bucati de mere si scortisoara, si le incalzim”. N-am mai comandat.
Am cerut si un ceai masala, la inceput, in legatura cu care am vizionat cum e preparat la esspressor, din pliculet, si diluat peste masura, aproape transparent. Ospatarita a tinut sa ma intrebe ce parere am despre el, si i-am raspuns cinstit. Raspunsul a fost dur, pe masura ambientului: „Pai daca l-am face mai concentrat nu l-ar mai bea nimeni! Romanii nu prea se pricep la chestiile astea indiene.” N-am avut ce comenta, asa ca l-am baut, de frica sa nu fiu luat drept emigrant.
Mancarea de la restaurant indian Musafir
Mancarea e slabuta, hummusul prost, chiftelutele vegetariene acceptabile (sosul lor e insipid), vinetele coapte cu susan au pierdut susanul prin lift, ajungand in farfurie ca o zacusca usor picanta, orezul doar galben, fara niciun gust de sofran (ce-i drept, orezul e basmati), iar „puiul cu unt” avea sosul atat de bine facut, incat pus in farfurie se observa in cateva minute cum se separa apa de restul ingredientelor. Amicul indian din Punjab a ramas perplex.
Preturi la restaurant Musafir Centrul Vechi
Sunt singurul „punct forte”, cam cu o treime mai jos decat in celelalte restaurante indiene. La o asemenea calitate indoielnica, oricum sunt suficient de mari.
Cireasa de pe tort a venit odata cu nota de plata, scrisa cu stanga, la bar, de catre chelnerita care refuza indianismele. Nu e incredibil? 🙂
Ce mi s-a parut foarte trist, a fost ca la o masa vecina, trei fete (care pareau obisnuite ale locului) discutau despre restaurantele Karishma si Haveli. Sa compari acele doua restaurante indiene autentice (chiar si Agra Palace), cu impostura in care se complace Musafir, e de domeniul fantasticului. Mi-a trecut brusc prin minte replica ospataritei: „Romanii nu prea se pricep la chestiile astea indiene”.
Restaurant Indian Musafir Centrul Vechi o dovedeste cu prisosinta, pe strada Covaci 12.
10 comments
Un rstaurant magnific ! Il ador enorm, daca o sa aveti ocazia sa nu treceti pe-alaturi.
Am fost acolo… si a fost… SUPER!
Au si happy hour in timpul saptamanii de la 12 la 17! Mai merg.
Pare dragut poate ca o sa trec si eu pe acolo
La orice restaurant ti se da un bon nefiscal mai intai, sa poti verifica data sunt greseli si sa alegi in functie de suma, cum vei plati (cash sau card).
Ce se intampla daca a scos bon fiscal pentru cash si nu ai bani destui la tine?! LAME
Ei doar au ales sa il faca de mana… ce e rau in asta.
Cred ca am duc sa „gust” cu ochii mei 🙂 din poze arata chiar interesant!
Da, pare a fi un loc pentru „LAME”, fiindca restaurantul arata „superb”, ca un depozit renovat in anii ’50, iar mancarea e vai de mamica ei, cu exceptia acelor „roti”.
Bonul scris cu mana, si incasarea banutilor pe acelasi bon(tot cu manutele); Ce e rau in asta? 😆 Incredibila opinie!
Toate ca toate, dar nota aia de plata e chiar capac.
Eu as fi sunat la opc daca la un restaurant mi-ar fi dat asa ceva… E evaziune fiscala pe fata…
Cred ca e o pacaleala de 1 aprilie… locul e uber cool si mancarea la fel!
Sincer mie mi-a placut… mai ales mancarea. Este adevarat ca decorul nu „prinde” pe toata lumea. Imi place partea „hand-made”, chiar si notele de mana care dau o nota persoanala locului. Pana la urma putem judeca fiecare dupa o vizita. De la mine are ++
Esti masochist, se vede treaba. 😆 Musafir pare ideal pentru tine!
O sa ma duc si eu in curand ca m-ai facut tare curios.