Pulpele de pui la cuptor cu cartofi și rozmarin este una dintre cele mai apreciate fripturi – delicioasă, cu o aromă ispititoare și nu îți răpește mult timp în bucătărie. Este preparatul care se gătește aproape singur, așa că nu ai nevoie de experiență în bucătărie pentru a avea un rezultat culinar apetisant.
Așadar, când vrei să prepari ceva rapid și hrănitor, cu care să îi impresionezi pe cei dragi, optează mereu pentru pulpe de pui la cuptor cu cartofi și rozmarin. Iată în continuare care sunt ingredientele și metoda de preparare care te ajută să obții friptura perfectă.
Ingrediente necesare pentru pulpe de pui la cuptor cu cartofi și rozmarin
– o caserolă de pulpe de pui inferioare Fragedo superioare;
– un kg de cartofi;
– o crenguță de rozmarin;
– câțiva grăunți de usturoi;
– 100 ml de vin alb demisec;
– boia de ardei dulce sau iute (în funcție de preferințe);
– ulei;
– piper;
– sare.
Cum prepari rețeta de pulpe de pui la cuptor cu cartofi și rozmarin
Curăță cartofii de coajă, spală-i și taie-i în felii mai groase. După care așază-i într-o tavă pentru cuptor unsă cu ulei. Feliile de cartofi trebuie să fie așezate într-un strat uniform.
Spală și curăță pulpele de pui, după care șterge-le cu un prosop de hârtie absorbant. Așază-le după aceea printre cartofii din tavă. Presară peste carnea de pui și cartofi sare, piper, boia de ardei dulce și usturoiul tăiat mărunt. Amestecă bine ingredientele astfel încât aromele și gusturile să se întrepătrundă.
De asemenea, pune din loc în loc bucăți din crenguța de rozmarin. Toarnă vinul alb în tavă, apoi mai completează cu puțină apă.
Introdu tava cu pulpe de pui și cartofi în cuptor pentru aproximativ 40 de minute și întoarce-le astfel încât să fie rumenite apetisant pe ambele părți, iar cartofii moi.
În cazul în care apa din tavă scade prea mult în timpul gătirii, mai completează cu puțină apă fierbinte.
După ce s-au gătit corespunzător, scoate pulpele din cuptor și lasă-le să se răcească aproximativ 10 minute, înainte de servire.
Cum prepari cele mai delicioase pulpe de pui la cuptor
Vrei să devii expertă în prepararea pulpelor de pui la cuptor cu cartofi? Pune în aplicare următoarele sfaturi culinare:
– Înlocuiește uleiul cu unt și vei obține o savoare interesantă.
– Adaugă în tavă și felii de lămâie pentru a obține o carne mai suculentă și mai aromată.
– O metodă eficientă care te ajută să frăgezești carnea de pui este marinada. Înainte să introduci pulpele de pui la cuptor, ține-le într-un mix format din acid, ulei și condimente. Spre exemplu, poți să prepari o marinadă din următoarele ingrediente: suc de lămâie, ulei de măsline, oregano, sare și piper. Dacă preferi o combinație mai complexă, poți opta pentru următoarea: 50 ml de oțet de orez, două linguri de zahăr brun, zeama de la o lămâie, 200 ml de apă, două linguri de muștar Dijon, două linguri de muștar cu miere, 50 ml de ulei, 3-4 grăunți de usturoi, sare și piper după gust.
– Tânjești după o friptură cu crustă crocantă? Ca să obții un înveliș delicios pentru carne ai nevoie de următoarea combinație: făină, parmezan ras, pesmet și ou. Nu trebuie decât să treci fiecare bucată de pui prin făina, apoi prin ou, după care printr-un amestec alcătuit din pesmet și parmezan ras.
Modalități de servire a pulpelor de pui la cuptor
Friptura de pui este un preparat culinar versatil astfel că poate fi combinat cu multe legume și sosuri fără să dai greș în bucătărie. Una dintre cele mai reușite rețete pe care le poți face sunt pulpele de pui la cuptor cu legume (morcovi, dovlecei, ceapă, roșii, ardei).
Atunci când gătești friptură de pui cu cartofi sau alte legume, ține minte că nu este indicat să pui bucățile de carne peste legume fiindcă legumele nu se vor rumeni, ci vor rămâne doar fierte. De asemenea, nu pune multă apă în tava cu carnea de pui, fiindcă legumele lasă suficient suc propriu în timpul coacerii.
Pulpele de pui la cuptor cu cartofi și rozmarin sunt un deliciu de care se bucură atât adulții, cât și copiii. Se prepară ușor și sunt delicioase, așa că nu trebuie să mai ai niico îndoială că îi vei impresiona pe cei dragi.