Home TimeOut FanFest 2010 la Rosia Montana

FanFest 2010 la Rosia Montana

by Maria Alexandrescu
366 views

Cea de-a cincea editie FanFest va avea loc in perioada 13-15 august, in satul Rosia Montana. Festivalul FanFest a fost initiat in 2004, cand mai multe ONG-uri implicate in campania Salvati Rosia Montana au avut ideea unui eveniment in aer liber prin care sa se promoveze potentialul de dezvoltare alternativa si peisajul cultural si natural al Rosiei Montane, dar si sa informeze publicul tanar din Romania privind opozitia impotriva proiectului de extragere a aurului in cariera deschisa si folosind tehnologia cianurilor.

FanFest 2010 isi propune sa creasca vizibilitatea campaniei Salvati Rosia Montana, sa impulsioneze dezvoltarea economica durabila a zonei, precum si sa promoveze nominalizarea Rosiei Montane ca sit UNESCO protejat.

Curtile, parcurile, cladirile, fermele, strazile si pietele din Rosia Montana vor alcatui o mare scena unde vor fi gazduite activitatile evenimentului. Participantii se vor putea caza la gospodariile localnicilor sau isi vor putea instala corturile in zone special amenajate.

In cadrul FanFest 2010 vor avea loc conferinte, dezbateri, lansari de carte, standuri si prezentari ale organizatiilor de mediu, seri cu povesti in jurul focului, piata de produse taranesti traditionale si ecologice, demonstratii de gatit, ateliere interactive de arta si mestesuguri, activitati sportive si de recreere in aer liber, dar si cu proiectii de filme artistice si documentare pe probleme de mediu si schimbari sociale sau dedicate copiilor. Nu vor lipsi concertele in aer liber, sustinute de Luna Amara, Grimus, Tapinarii, Tunderground, Zum, The Others si Chilli Familli.

FanFest 2010 este un eveniment non-comercial, la care artistii si organizatorii nu percep onorarii, participantii nu platesc taxa de intrare, iar echipa este alcatuita din voluntari. Principalii beneficiari ai evenimentului vor fi locuitorii Rosiei Montane care isi vor putea deschide casele si gospodariile pentru participanti, vinde produse locale sau vor ghida participantii printre numeroasele atractii turistice de la Rosia Montana.

„Vrem ca publicul nostru sa constientizeze cu adevarat de ce luptam pentru acest loc si ce viitor vrem sa-i cladim. Si vrem ca, odata constientizand valoarea si importanta acestui loc, sa ni se alature”, a declarat Eugen David, Presedintele Alburnus Maior.

Detalii despre programul FanFest 2010 gasiti pe www.fanfest.ro

Data: 13-15 august 2010

FanFest 2010

Rosia Montana

You may also like

Lasă un răspuns