Dulciurile indo-pakistaneze sunt de-o varietate impresionanta, in restaurantele din Romania fiind pregatite maximum 4-5 sortimente (gulab jamumm, inghetata de mango, gajar ka halwa, kheer…).
Restaurantul Haveli a hotarat sa sparga gheata, si sa introduca inca trei sortimente delicioase, oferindu-le gratuit clientilor restaurantului, in weekend-ul 14-16 octombrie 2011.
Patisa este o prajitura preparata din faina de naut, faina alba, ghee, cardamom si charmagaz (un amestec de patru tipuri de seminte). Se poate orna cu fistic sau caju.
Amrati (imrati) este o „dulceata” pregatita din aluat prajit (din faina alba si faina de orez) tras in fire subtiri, si inmuiat intr-un sirop de zahar de consistenta medie. Este de fapt o varietate de Jalebi aranjata artistic, avand aspect de floare). Se poate orna cu seminte sau fistic.
Akhrot Halwa (halva din nuci) este o prajitura preparata din nuci usor prajite, ghee, lapte, smantana, lapte khoya, cardamom si zahar. Deasemenea se decoreaza cu seminte, caju, fistic sau alune.
Lansarea pe piata romaneasca a acestor minuni culinare va avea loc vineri, la restaurantul Haveli.
Intreg weekend-ul clientii restaurantului vor putea degusta gratuit cele trei delicatese prezentate mai sus, si vor putea face aprecieri referitoare la oportunitatea introducerii lor in meniul curent.
2 comments
Halvaua de nuci m-a dat gata. N-am mancat niciodata mancare indiana dar suna destul de interesant. Prin posta trimit gratis „clientilor”? :))
M-ar interesa acest lucru plus ca sunt fascinata de mancarea indiana.