Home GetOut Ce carduri sa nu lasi acasa atunci cand pleci in calatorie?

Ce carduri sa nu lasi acasa atunci cand pleci in calatorie?

by Amira Pretorian
213 views

Conform statisticilor, dorinta romanilor de a calatori a crescut considerabil cu 70% in ultimii 10 de ani. Aceasta aspiratie de a calatori este motivata in principal de trairea unor experiente unice si cunoasterea unor culturi noi. In conformitate cu aceasta tendinta, calatoriile au devenit mai accesibile din mai multe motive. Cardurile de calatorie sunt o tendinta actuala, intr-o continua crestere pe piata din Romania. Care sunt si care sunt cele mai bune, mai ales daca luam in considerare faptul ca din ce in ce mai multe banci aplica, in multe cazuri, comisioane abuzive, iar despre unele exista putine informatii.

Ce sunt cardurile online?

Cardurile online sunt instrumentele cu ajutorul carora se pot efectua tranzactii in strainatate, dar, la preturi mai mici fata de taxele si comisioanele percepute de bancile din tara. Aceste carduri se pot folosi cu succes si in calatoriile din afara Romaniei, iar asta fara comisioane uriase. Exista mai multe astfel de tipuri de carduri, iar o optiune buna de card bancar online este Monese.

Care sunt beneficiile cardurilor de calatorie?

In mai putin de 10 minute, o persoana isi poate deschide un cont cu card de calatorie, intr-un singur proces. Crearea unui astfel de card se face foarte simplu, direct de pe telefon sau de le un laptop, indiferent de locatie. Avand un card de calatorie, utilizatorul primeste o serie de notificari cu privire la operatiunile efectuate cu cardul, in timp real, direct pe telefonul mobil.

Cardurile online nu esueaza niciodata in momentul efectuarii platilor si sunt acceptate la nivel mondial, astfel ca orice persoana care calatoreste nu trebuie sa-si faca griji in privinta acestui aspect.
Comisioanele depind de planul pentru care se opteaza, la majoritatea cardurilor, planurile Standard sunt cele care ofera mai putine beneficii, insa, acestea au avantajul de a fi gratuite. Pentru tranzactiile internationale, intr-o moneda de schimb anume, utilizatorul va fi instiintat asupra comisionului, astfel ca nu va avea neplacuta surpriza de a plati sume mari pentru calatoriile din afara tarii.

Cu ajutorul cardurilor online, orice utilizator poate trimite bani, iar daca beneficiarul are acelasi tip de card va primi banii imediat. Securitatea se poate configura intr-un mod foarte simplu si intuitiv, ceva esential la un card, benefic in special in calatorii si vacante. Utilizatorul de card de calatorie poate alege oricand sa blocheze sau sa-si deblocheze contul asociat, doar prin intermediul telefonului. De asemenea, se pot seta limite de plata in strainatate.

Cu un card online, utilizatorii pot plati mai putin

Conform Financer, foarte multi utilizatori care calatoresc in strainatate se intreaba ce comisioane vor avea la tranzactiile derulate acolo. Deseori, socoteala de acasa nu corespunde cu cea de la fata locului. Asa se ajunge la plata unor comisioane mari in calatorie. Insa, avand un card online, utilizatorii pot folosi multi-valuta, un instrument care ii apara de pierderi financiare nedorite.

De asemenea, cardurile de calatorie online sunt deseori mai ieftine decat daca cele clasice, cum sunt cele de salariu, de exemplu. Statisticile arata faptul ca cei care calatoresc tind sa plateasca mai putin in afara Romaniei, oriunde in lume, daca se indreapta spre o optiune buna de card bancar online.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.