Bordello Pub – Zona veche a Bucurestiului a intinerit in ultima vreme, daca mi se permite asocierea total ilogica. Parca incepe sa arate a centru istoric cu ceva concret si frumos de zis, nu doar suspine tragice de amintiri ce se pierd. Terasele, barurile si ce-o mai fi pe-acolo au reusit sa se manifeste diferit si totusi in armonie cu atmosfera generala. Totul a fost intregit de domnul acela imbracat in frac, cu jobenul impodobit cu 2 soricei genial de plimbareti si care canta la un acordeon (sau o fi fost flasneta?!) pe care stau 3 papagali glasuitori de soarta. El a fost unul dintre miracolele verii mele petrecute intr-un Bucuresti pustiit si tot el a fost cel care m-a ademenit sa raman la Bordello Pub, o alta revelatie recenta.
Conceptul de “tapas” – caracteristic localului, este putin cunoscut romanilor, prin urmare vor fi necesare explicatii. Tapas sunt feluri de mancare cu rol de “teaser” pana la felul principal, un soi de aperitiv mai consistent. Portiile sunt mici, dar retetele nu sunt nici pe departe simple, astfel incat poti fi complet surprins, intr-atat incat sa bisezi fara sa mai conteze ce ar fi urmat.. Bordello Pub are specific international, deci aici gasesti tapas ca intr-o enciclopedie, astfel incat alegerea ti-e cam la fel de grea ca si a Sophiei. Meniul este organizat in 3 sectiuni: una vegetariana din care si acum regret ca nu am incercat ardeii jalapenos umpluti cu branza cheddar si prajiti. Una carnivora de uscat si o alta carnivora acvatica.
Am luat midii in crusta de parmezan cu ierburi aromatice, fel pe care l-am alaturat fortuit unor bruschette simple cu rosii plus busuioc proaspat. De asemenea am gustat si dintr-o portie de curry chicken, sacrificandu-ma pe altarul recenziilor culinare pentru ca cititorii sa poata beneficia de o parere experimentata, deci de incredere. Midiile de la Bordello Pub sunt delicioase, mai ales cu sosul dulceag cu care le servesc si care efectiv le intregeste aroma. Spre cruda mea nedumerire dupa o alta experienta descrisa voua, si aici bruschetelle vin cu toppingul separat, ca dupa un conflict casnic in care oamenii nu se despart, dar nici impreuna cu adevarat nu mai suporta sa fie. Dar au mers bine cu midiile despre care va mai spun o data ca sunt absolute delicioase. Puiul cu curry are curry mult – prin urmare nu va pot spune daca era bun, daca era asa cum trebuie, daca avea vreo nota originala, intrucat aversiunea mea fata de acest condiment m-a impiedicat sa imi pot forma o parere obiectiva. Cealalta parere, ceva mai versata, l-a declarat gustos. Oricum, avea curry din belsug si am inteles ca asta e foarte important la sosul acela in care se scalda pieptul de pui.
Ce e bine cand mananci tapas e ca iti ramane cu siguranta loc destul si pentru desert. Iar la Bordello Pub au deserturi divine. “Hot Apple Pie Caramelina” e un vis cu mar, scortisoara, inghetata si caramel. Si felicitarile mele celui care a stiut ca nu doar gusturile, ci mai ales temperaturile trebuie sa se potriveasca in bunatatea asta. Blat indeajuns de cald incat sa topeasca un pic (dar, atentie, nu de tot!) inghetata, iata reteta ambroziei zeilor pamanteni rataciti pe Selari. Blondie Obsession e de asemenea delicioasa, nici nu mai conteaza culoare parului, obsesia se naste de la prima lingurita.
Bauturile sunt si ele altfel, cocktailuri nemaiauzite sau mai bine zis nemaigustate, ice tea de rodii, rafinament curat. Pe mine una m-a cucerit conceptul ales si felul in care se reflecta in cele mai mici detalii – decoratiuni, meniu, totul spune o poveste. Genul acela de poveste pe care o asculti cu placere din nou…. si din nou… si din nou…
Bordello Pub
Str Selari, Nr 9 – 11
Tel. 0748881085
Web: www.bordellos.ro