Home EatOut Bistro Monica

Bistro Monica

by Maria Alexandrescu
638 views

Ieri m-am reintors, dupa multi ani, intr-o zona relativ linistita, dar pe care am ocolit-o vreme indelungata dintr-un impuls organic, gandindu-ma sa nu va privez de incantarea de a va familiariza cu localurile de la Diham. ­čÖé ┬á Sa ne intelegem, Diham nu e nici Rahova, nici Ferentari, am copilarit acolo si iata-ma-s vie si nevatamata, dar la terasele de pe Nicolae Grigorescu se aduna niste oameni colorati astfel incat greu mai poti face distinctia intre zi si noapte, aflandu-te in mijlocul lor. N-as zice ca-s violenti sau agresivi, fac parte dintre smecherasii modesti ai capitalei, au doar nesimtirea de a bloca primele doua benzi de circulatie cu masinile parcate, si pretentia de a fi tratati ca niste domni.

La una dintre aceste terase obisnuiam a merge destul de des pe vremea cand nu aveam nicio pretentie, e un loc linistit, in care majoritatea clientilor sunt „de-ai casei”, in principal oameni intre doua varste si cu venituri mici spre medii. Bistro-ul Monica (desi isi aroga titulatura de restaurant), nu s-a schimbat prin nimic in anii astia, ca si structura, doar aspectul e mai fatos, iar mesele din plastic au fost inlocuite cu unele din rafie si sticla, chiar frumusele. Pe geam exista inca vesnicul anunt „angajam ospatar”, iar la mese serveste tot doamna Tanta, cu acelasi aer plictisit si acelasi zambet impersonal. Altminteri, n-ai ce sa-i reprosezi, isi face treaba dintr-un automatism devenit deja profesie, desi e clar ca s-a calificat la locul de munca. Prin meniu au aparut, alaturi de berea ieftina si cele cateva sortimente de vin, niste salate, pizza, gratar si garniturile aferente, iar tendinta vizeaza un specific italian pe care l-as recunoaste doar cu foarte multa indulgenta.

Am cerut un cappuccino si-un icetea, mi s-a comunicat ca au doar „nestea”, icetea nu poseda defel. Ca si alternative :prigat, cola, fanta, sprite si atat. Rece „nestea”-ul ala, semana bine cu un ceai cu gheata. ┬á Cappuccino, evident, din plic. Espresso-ul care l-a succedat┬á (singura varianta de cafea) era prost, dar incredibil de prost. Doamna Tanta nu admite criticile, fie ele si constructive, si nu detine carti de vizita. Altfel, bistroul Monica, cu toate cele 50 de locuri ale lui, e in permanenta plin seara, lumea vorbeste mult, dar consuma mai putin. Se preteaza chiar la petreceri de manelisti, ca doar tre’ sa acopere target-ul zonei.

Preturile bistro-ului Monica nici macar nu-s mici, se indreapta, in mod nejustificat, spre mediu. Au insa clientii pe care-i merita.

Monica Bistro

Adresa: Bd. Nicolae Grigorescu, nr. 5C
Telefon: 021.340.35.01

You may also like

1 comment

Sadicul 15/02/2014 - 13:47

Am fost si eu recent la invitatia unuor prieteni si o seara de karaoke s-a transformat intr-una de manele!Absolut scarbos, prima si ultima oara cand le trec pragul, mult mai ok sunt vecinii No Name sau Pizzeria Carmen daca vrei sa mananci o pizza buna. Intr-o perioada mai mergeam si la Casa Diham si era ok dar nu am mai fost de mult pe acolo.

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.