Daca sunteti nemultumiti de faptul ca afacerile firmei pe care o administrati va sunt impozitate cu pana la 60% de catre stat, va puteti gandi la o alternativa: transferul pe o firma offshore.
Aceasta este o practica fiscala si comerciala cu traditie, folosita de multe companii cu renume, ce permite firmelor sa nu platească impozite si taxe in tara de resedinta.
În acest mod pot fi evitate în mod legal taxele auto, de donaţie ori moştenire, admistratorul firmei având acces la un sector monetar performant (cu referire la sistemul bancar, tranzacţii bursiere, asigurări, etc.).
Firmele offshore înregistrate într-un „paradis fiscal”, oferă investitorilor străini facilitatea de a plăti o singură taxă: impozitul pe profit. Acesta variază, în funcţie de zona de înregistrare a firmei, între 0 şi 10%.
In paradisurile fiscale din intreaga lume circulă legal o sumă de ordinul miliardelor de dolari, estimată de presa economică internaţională ca fiind echivalentă cu economiile SUA şi Japoniei la un loc.
Deşi sunt cunoscute în limbajul popular ca insule în care se înregistrează paradisul fiscal, statele Monaco sau Liechtenstein din Europa funcţionează ca zone offshore.
În actuala conjunctură mondială firmele offshore nu pot fi interzise întrucât libera iniţiativă reglamentată internaţional oferă oamenilor dreptul de a face afaceri oriunde în lume.
La aceasta se adaugă dreptul oricărui stat de a-şi crea şi aplica propria politică fiscală.
În paradisurile fiscale secretele bancare ale clienţilor sunt apărate cu maximă stricteţe.
Orice dezvăluire a oricărui amănunt privind tranzacţiile, conturile bancare private, nu pot fi făcute publice sub nicio formă fără ordin judecătoresc. Jurisdicţiile offshore impun penalizări foarte mari sau chiar pedeapsa cu închisoarea pentru cei care ar dezvălui detalii legate de un posesor de cont.
Nu în cele din urmă, avantajele unei firme offshore merg de la evitarea legala a impozitelor şi până la securizarea activelor în cazul unor eventuale sechestre.
1 comment
Daca guvernul unei tari nu isi da interesul sa protejeze investitorii si afacerile, in cele din urma acestia se vor proteja singuri, prin metode ca cea de mai sus. Asta este realitatea.