Analiza financiara personala
De ce este atat de necesara o analiza financiara personala? Vremurile pe care le traim sunt foarte tulburi si stim cu totii ca greul nu a trecut, ci dimpotriva. Intreaga societate traieste intr-o nesiguranta financiara si nu mai avem incredere in planuri de viitor trasate si urmate ca la carte.
Dar lucrurile nu trebuie sa fie chiar asa, trebuie sa gandim pozitiv si sa reusim sa ne trasam un viitor bun si sigur. Tocmai de aceea, in astfel de momente avem nevoie de o analiza financiara realizata de profesionisti, bazata pe anumite instrumente de calcul.
Ce face o analiza financiara personala?
Analiza financiara te ajuta sa iti stabilesti planuri financiare viabile, sa ai grija de familia ta, dar si sa poti reactiona intr-o situatie dificila in viitor. In urma unei analize financiare, vei putea determina care sunt cele mai potrivite actiuni pe care trebuie sa le iei.
Daca doresti sa iti protejezi familia intr-o situatie viitoare neplacuta (probleme de sanatate sau deces), atunci trebuie sa te decizi asupra unei asigurari de viata. Planul de economii se aplica mai ales in cazul familiilor la inceput de drum care doresc siguranta viitorului copilului lor. Dupa zeci de ani de munca, o pensie simpla nu te va ajuta sa suprvietuiesti. De aceea poti opta pentru un tip de pensie facultativa, care iti aduce un plus de siguranta. Daca ai un capital destul de modest, in urma unei analize financiare poti gasi cel mai bun plan de investitii, prin care sa ai un venit sustinut in viitor.
Analiza financiara personala si propunerile de investitii se fac de catre un consultant, pe baza informatiilor despre starea ta financiara in momentul de fata, dar luand in considerare toate temerile pentru viitor.
3 comments
eu nu ma gandesc niciodata la propriile finante cum sa le chibzuiesc mai bine:))
Scuza-ma, dar acesta nu este tocmai un articol despre analiza financiara. Este mai degraba o idee despre stabilitate si investitie. Analiza financiara de regula este facuta pentru o firma, pentru a urmari peformanta, stabilitate si situatia prezenta, respectiv recent trecuta. Pentru o persoana fizica este putin altfel, in sensul ca nu ai foarte multe date care trebuie analizate, ai doar salarul, cheltuielile pe care le faci..investitii… dar nu o poti numi analiza financiara. E adevarat, e foarte bine sa iti analizezi situatia si cred ca ar fi si foarte interesant sa prezentati cateva idei despre cum o poti analiza.. de exemplu…treci toate cheltuielile pe care le faci..absolut toate.. etc.
Am ce analiza financiara sa-mi fac? Sa ma gandesc! La banii pe care ii fac lunar nu cred ca ar merita sa fac asta.