Restaurant Bistro Menuet a revenit, incepand cu anul 2012, la specificul frantuzesc ce l-a consacrat in urma cu ani buni, intr-o noua formula si cu un bucatar de exceptie. Promitem un review obiectiv si detaliat! 🙂
Intre timp, acestea sunt datele de contact ale restaurantului:
www.lebistromenuet.com
si
http://www.facebook.com/lebistromenuet2012
––––––––––––––––––––
Analizam mai mult cu ochii mintii fotografiile alb-negru ce decoreaza Bistro Menuet. M-am pierdut in pitorescul Bucurestiului de altadata si mi-am amintit de prima intalnire, care s-a petrecut undeva intr-un local asemanator, din care n-am vazut mai mult decat trandafirul rosu cu care ma asteptase, si rochia mea neagra, cu flori albastre, stransa lejer pe talie cu un cordon.
E dintr-o alta lume restaurantul Menuet, mai degraba dintr-o poveste. Si toti aceia care ii trec pragul par sa subscrie parerii mele ca aici timpul sta in loc. Domnii devin dintr-o data curtenitori, femeile flirteaza pe sub gene, paharele se ciocnesc ca intr-o imbratisare a gustului pentru tot ce este frumos si autentic. Intre Rapsodia ungara si Naiul lui Zamfir, stralucirea din ochii celor ce impart cu mine momentul asta face sa devina desueta orice incercare de a reda sublimul in cuvinte.
O scara din dale mari de piatra, surprinsa de un fotograf indragostit, probabil, de botinele nimfei blonde, ajunsa deja la ultima treapta (ascunsa parca de ochiul privitorului intr-un colt al restaurantului Menuet), ma arunca in realitatea cruda a stomacului rascolit de aroma cascavalului pane si kaiserului rumenit din farfuria vecina.
Am ales piept de pui „Óvári” – f acut la gratar, acoperit de ciuperci si gratinat cu cascaval – ceva ingrozitor de bun si de bogat caloric! 🙂 M-as fi fitzosit putin cu ficat de gasca „fois gras” (cum ar zice francezul), dar mi-era mult prea pofta de ceva cu mult, mult cascaval topit. Am luat si o portie de muraturi picante, langa nebunia asta, si le-am pus capac cu un Somloi (stiu, suna urat, dar e delicios!), traditional unguresc, facut din pandispan, crema de vanilie, stafide si nuca.
S-a cerut si o apa, si un fresh, si un cappuccino (Lavazza) si daca nu ma ridicam sa plec, cine stie pe ce-mi mai cadeau privirile. De pilda, pe chitaristul venit sa intregeasca atmosfera cu acorduri live din „Aranjuez mon amour„. 😉
Va intereseaza (sau nu) aspectul strict pragmatic al povestii asteia, eu va voi insirui niste preturi, ca sa aveti idee ca se poate merge la restaurant Bistro Menuet fara sa va usture buzunarul: pieptul de pui (o portie zdravana) a fost 25 lei, prajitura 19 lei, fresh-ul 15 lei, cappuccino – 7 lei.
Restaurant Bistro Menuet
Adresa: Str. N. Golescu, nr. 12 (in spatele Ateneului Roman)
Telefon: 021-3120143
8 comments
I do think We’ve formally missing our head… Post get personally enjoying Really Bee & Phineas in addition to Ferb regardless if Dale seriously isn’t below.
intr-adevar, Bistro Menuet parca e o alta lume… o lume pe care am crezut-o disparuta de mult, in care incompetenta si impostura ating culmi nebanuite…
Fratilor, crisma asta n-a vazut nimic unguresc in viata ei: ungureste nu stie nimeni, retetele sunt luate de pe internet si adaptate pe specific dambovitean, bucatarul e bucurestean get-beget, atmosfera si servirea sunt cit se poate de balcanice ! Szerusztok!
Draga invidiosule(o),
In primul rand, frumos ar fi fost sa te fi semnat – poate asa pareai mai credibil.
In al doilea rand nu am decat sa iti citez un comentariu al unui ungur original care ne-a vizitat de mai multe ori si are o cu totul alta parere:
” Ca vechi gourmand si al bucatariei maghiare, in frumosul dvs local am mancat specialitati pregatite mai gustos decat la multe restaurante din Ungaria si Transilvania.
Ma intorc cu placere aici si cu cat mai multi prieteni. ”
Janos Halas -exconsilier comercial an Ungariei in Romania
Cat despre impostura despre care vorbesti m-ar durea daca ar impartasi aceeasi parere oaspetii nostri fideli – cum ar fi : Excelenta sa Ambasadorul Ungariei, Atasatul Militar al Ungariei , Laszlo Borbely cat si multi multi altii a caror parere chiar ne intereseaza.
Faptul ca se investeste mult suflet in acest restaurant din partea echipei Menuet il face nu o „Crasma”, ci un Restaurant interbelic cu specific gastronomic Unguresc. Va invit sa va convingeti singuri.(avem dovezi 🙂 )
Echipa Menuet
Am petrecut o seara romantica la Bistro Menuet,mancarea a fost senzationala, decorul deosebit si personalul foarte atent si amabil,salon pt. fumatori si salon pt.nefumatori.Desertul a fost delicios si va recomandam placinta „Lily” cu branza dulce si stafide.
Multumim goingout.ro si Bistro Menuet.
Pentru mai multe detalii vizitati pagina de internet:
http://www.bistromenuet.ro/
A fost una dintre cele mai frumoase iesiri din ultima vreme. Mancarea a fost delicioasa, personalul de exceptie si stiu sigur pe unde imi voi programa iesirile de acum incolo. Dar toate acestea nu ar fi fost posibile fara ajutorul echipei goingout.ro care de fiecare data ne pregateste concursuri frumoase!
Multumim http://www.goingout.ro !!!
Va multumesc pentru o seara minunata! M-am simtit de parca as fi trait in alta epoca – mai frumoasa, mai gingasa, mai eleganta si de ce nu, mai gustoasa fara a ma simti macar o clipa inconjurat de prost gust si de lipsa de atentie din partea personalului.